Randers Regnskov føler sig bondefanget

Direktøren i Randers Regnskov betalte pænt sine lån tilbage til staten. Nu får andre med lignende lån at vide, at de ikke behøver betale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Henrik Herold direktør for Randers Regnskov føler sig bondefanget. Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Selvom mandag for mange østjyske kulturinstitutioner var en festdag, så er følelsen i Randers Regnskov noget mere trykket.

Her føler direktøren sig snydt. Bondefanget. Uretfærdigt behandlet.

Den flade fornemmelse skyldes en beslutning som er truffet hos beskæftigelsesministeren mandag. Her fik en lang række kulturinstitutioner, der har lån hos Arbejdsmarkedets Feriefond at vide, at en stor del af deres lån bliver eftergivet.

Noget, der for nogle betyder forskellen på konkurs og fortsat overlevelse.

Randers Regnskov har betalt sine lån til staten tilbage, når parken er blevet bedt om det, oplyser direktøren. 

Ansvarlige

Men i Randers har regnskoven opført sig eksemplarisk i forhold til deres lån. Som den pæne dreng i klassen har Randers Regnskov betalt til tiden og afdraget på lånene. Blandt andet har dyrparken betalt 7,5 millioner kroner tilbage af det lån som i sin tid blev givet, da regnskoven blev etableret.

- Vi har hele vejen igennem gjort, som staten gerne vil have os til. Vi forsøger at være ansvarlige, siger direktør i Randers Regnskov Henrik Herold.

- Da staten gik ud og bad om at få indfriet et lån i 2014, der gik vi rent faktisk ind og indfriede et lån til en langt ringere kurs, end den der gives nu.

Bondefangeri

Men mange andre østjyske attraktioner har ikke været helt så artige som Randers Regnskov, når det kommer til tilbagebetalingerne.

Alligevel fik de på mandagens møde eftergivet store dele af deres lån. Det giver en følelse af uretfærdighed hos direktøren i Randers Regnskov.

Han havde forventet, at en eftergivelse af lån hos nogle også ville medføre en tilbagebetaling af indfriede lån hos andre. Men sådan blev det ikke.

Randers Regnskov får ikke en øre af deres tilbagebetalte penge retur.

- Jeg kalder det en slags bondefangeri ved højlys dag, at man ikke lader de samme regler gøre sig gældende i de lån, der allerede er indfriet, siger direktør i Randers Regnskov Henrik Herold.

I Randers Regnskov kan man blandt andet se margay-katte. Foto: Randers Regnskov

"Betal!"

Dog fik Randers Regnskov på dagens møde eftergivet 90 procent af deres lån på 12,1 millioner kroner og slipper dermed med at betale 1,2 millioner kroner af lånet.

Men direktøren for Randers Regnskov står tilbage med en følelse af at være blevet uretfærdigt behandlet.

- Jeg synes ikke, det er fair. Jeg er super glad på alle mine kollegers vegne, som det her er bedre for, end man havde forventet. Men vi er nogle, som har fulgt de anvisninger, som staten har givet, og så mener jeg også, at det her også skal komme os til gode, siger Henrik Herold.

Direktøren mener, at staten skylder Randers Regnskov 6,5 millioner kroner og hans beskeden til regeringen er kort og klar:

- Betal!

Sådan er hverdagen som ansvar i Randers Regnskov. Se indslaget fra efteråret 2019. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her