Rasmussen snupper niendeplads i Lissabon - var populær hos tv-seerne

De europæiske juryer var ikke vilde med Jonas Flodager Rasmussens "Higher Ground". Heldigvis kunne seerne lide den østjyske vikinge-sang

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers sluttede sent lørdag aften på niendepladsen ved det europæiske Melodi Grand Prix i Lissabon.

Resultatet var især værd at glæde sig over, efter at Rasmussen længe så ud til at slutte blandt de dårligst placerede kunstnere i Eurovision.

Fra en placering som nummer 20 efter juryernes stemmer strøg Rasmussen pludselig 11 pladser frem, da seernes stemmer blev fordelt. Dermed kan den østjyske sanger glæde sig over, at hans vikinge-tema gik rent ind hos tv-seerne i de europæiske stuer.

Jonas Flodager Rasmussen, der stillede op med sangen "Higher Ground", endte altså med en samlet niendeplads i showet, der foregik i Altice Arena i Lissabon i Portugal.

Han repræsenterede Danmark, fordi han vandt det danske Melodi Grand Prix i Aalborg i februar. Langå-musikeren gik på scenen som nummer 15 i finalen, men var fra starten langt fra bookmakernes liste over mulige vindere.

Israels Netta vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen "Toy".
Israels Netta vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen "Toy". Foto: Pedro Nunes - Ritzau Scanpix

Bookmakerne tog fejl - igen

Bookmakerne havde inden showet udråbt Cypern til storfavorit, men de senere år har oddssætterne ramt ved siden af i deres vurdering af, hvem der ville ende med trofæet. Heller ikke denne gang fik de ret.

Sejren gik til Israels Netta, der optrådte med sangen "Toy".

I alt 26 lande var med i konkurrencen, der blev afholdt for 63. gang.

20 lande var kvalificerede fra de to semifinaler, der har været afholdt i ugens løb, mens seks lande var direkte kvalificerede. 

Det drejede sig om de såkaldte Big Five, der består af Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrig og Italien, mens Portugal som værtsland også var garanteret en plads i finalen.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND mødte tidligere på ugen Jonas Flodager Rasmussen i Portugal. I denne video kan du høre den akustiske version af 'Higher Ground', som Rasmussen og resten af holdet spillede for de danske fans i Lissabon.

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag