V svarer igen på forslag fra Enhedslisten

Venstres medlem i retsudvalget, østjyske Michael Aastrup Jensen, er meget imod Enhedslisten idé om at gøre flygtninge-lift lovligt

- Så kan man hive, hvem end man har mødt et sted i Europa, med indover den danske grænse. Det er meget forkert, lyder den kontante melding fra Michael Aastrup Jensen (V) som modsvar til Enhedslistens Nikolaj Villumsens forslag om at lovliggøre transport af flygtninge i krisesituationer.

Venstre folketingsmedlem fra Assentoft ved Randers er svært ved at se, hvor grænsen går, hvis sådan et forslag vedtages, og han frygter en glidebane.

Enhedslisten: Flygtninge-lift bør være lovligt

- Vi hjælper allerede i nærområderne, og det er gjort ekstremt nemt for flygtninge at søge asyl. Men det Enhedslisten anbefaler er ren anarki, og jeg tror på, vores politi kan håndhæve vores grænse, siger Michael Aastrup Jensen.

Bliver næppe vedtaget

At en østjysk mand kørte en flygtningefamilie fra Flensborg til Grenaa udelukkende af et godt hjerte giver ingen venstre-manden anledning til at ændre sit synspunkt.

"Peter" kørte flygtningefamilie til Grenaa: Nu risikerer han straf

- Lige meget hvad er det stadig strafbart, og manden har næppe været så naiv, at han ikke godt vidste det, mener Michael Aastrup Jensen.

I forhold til det konkrete forslag fra Enhedslisten så forventer Aastrup Jensen dog ikke, at det kan blive en realitet.

- Det bliver stort set umuligt for dem at ændre loven. Der er et stort flertal bag en stram udlændingepolitik, forklarer Michael Aastrup Jensen.

Se hele interviewet med politikeren øverst på siden.

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Fire biler i sammenstød

Fire biler kørt galt