Vil bruge 6,5 millioner på opgradering af græsplæne
Onsdag 27. november skal medlemmerne af sundheds-, idræts-, og kulturudvalget i Randers Kommune på et møde beslutte, om der skal gives en anlægsbevilling på 6,5 millioner kroner til Randers Stadion.
Pengene skal bruges på at etablere en hybridbane frem for det nuværende græstæppe.
En hybrid fodboldbane er en kombination af naturlig græs og en mindre mængde kunstfibre.
Pengene er allerede afsat i budgettet for de kommende fire år, og planen er, at etableringen begynder umiddelbart efter afslutningen af sæsonen 2024-2025.
Seneste nyt
Her får du dagens østjyske nyheder i kort form. Vi opdaterer fra morgen til aften, hver dag. Du kan sende tips, billeder og video til tip@tv2oj.dk
Forslag: Blokér for adgang til sociale medier og shopping
Radikale Venstres byrådsmedlem i Randers, Mogen Nyholm, vil have skole- og uddannelsesudvalget til sammen med byrådet at vurdere, om kommunens folkeskoleelever skal have blokeret for adgangen til sociale medier, gaming og shopping.
Det har man allerede gjort i flere andre kommuner ved brug af såkaldte internetfiltre på maskiner udleveret af kommunen.
- Radikale Venstre foreslår, at børnene beskyttes imod sociale mediers skadelige virkninger med ar på krop og sjæl. Tillige betyder forslaget, at tidsforbrug på sociale medier ikke forstyrrer eleverne i undervisningstiden, står der i sagsfremstillingen fra Mogens Nyholm.
En beslutning om eventuel blokering vil medføre en undersøgelse af, hvilke konsekvenser det kan have for det faglige og pædagogiske arbejde på skolerne i eksempelvis projektuger.
’Byrødder’ vil på studietur til Madrid eller Wien
Medlemmerne af teknisk udvalg i Aarhus Kommune har besluttet at tage på en studietur til foråret.
Det fremgår af dagsordenen for udvalgsmødet onsdag 27. november.
Turen kommer til at gå til enten Wien eller Madrid.
I Wien er formålet at have fokus på "boligpolitik, blandede kvarterer, boligfællesskaber og grøn mobilitet", mens der i det spanske skal ses på "byomdannelse, revitalisering, bygninger som pejlemærker og mixet af historie og det moderne".
Med i udvalget er formand Solveig Munk (EL), Liv Gro Jensen (SF), Steffen Wich (S), Jesper Kjeldsen (S), Metin Lindved Aydin (RV), Gert Bjerregaard (V) og Jakob Søgaard Clausen (DD).
Prisen for studieturen er ukendt.
AGF slår Nordsjælland med 2-1
AGF's kvindehold har vundet 1-2 ude mod FC Nordsjælland, hvis herrehold fredag aften slog netop AGF med 1-0.
Sejren i kvindeligaen kom i hus via scoringer fra Sarah Dyrehauge Hansen og Tina Fremo, mens Josefine Funch scorede for hjemmeholdet.
Færdselsuheld på trafikeret ringvej
Lørdag eftermiddag blev Østjyllands Politi og brandvæsenet kaldt til et mindre færdselsuheld i det vestlige Aarhus.
På Åby Ringvej ved Gudrunsvej var to biler kørt sammen, og en ambulance blev sendt til stedet for at tilse de involverede personer, oplyser vagtchefen ved politiet til TV2 Østjylland.
Der er dog ingen meldinger om, at nogen er kommet alvorligt til skade.
Dødt rådyr spærrer et spor
Der ligger et dødt rådyr og spærrer det venstre spor på den østjyske motorvej nær Hørning.
Det er i sydgående retning mellem afkørslen Aarhus Syd og 51 Skanderborg Nord.
Det oplyser Vejdirektoratet.
Direktør om salgsplaner: - Ingen fra lokalsamfundet kom med pengene
Silkeborg IF's direktør, Kent Madsen, siger i forbindelse med et salg af fodboldklubben til et amerikansk selskab, at det var nødvendigt at kigge uden for landets grænser, fordi ingen fra lokalsamfundet "havde den pose penge med".
Det skriver TV Midtvest.
- Ligafodbold i dag kræver mange penge. Derfor har vi fundet folk, der i vores øjne, har det samme værdisæt som os og penge på lommen, siger Kent Madsen, som i samme åndedrag anerkender, at det vækker stærke følelser i byen, når man begynder at snakke om at sælge det, mange folk elsker.
Kasper og Kasper løb 250 kilometer i Namibias ørken
Først på aftenen fredag løb tidligere fodboldspiller og sidste års 'Vild Med Dans'-vinder Kasper Fisker over målstregen, og ud på de sene aftentimer fik også hans kammerat Kasper Kirkegaard kæmpet sig i mål efter fem intense dage, hvor de har deltaget i ekstremløbet Desert Ultra. Begge har de rødder i det østjyske.
Ørkenløbet strækker sig over 250 kilometer gennem Namibias ørken, hvor temperaturen indimellem stiger op til 50 grader.
Imens de to kæmpede sig de første dage gennem ørkenen, startede Kasper Fiskers hustru, Stephanie Fisker, i samarbejde med initiativet Legeheltene en - for de to løbere - hemmelig indsamling til fordel for udsatte og syge børn.
Det er fortsat uvist, hvor stort et beløb, der er samlet ind til børnene.
Jacob Bundsgaard stifter eget firma
Den nu tidligere borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard Johansen, har her godt en måned efter sit exit fra politik taget hul på et nyt kapitel i sit arbejdsliv.
Det skriver Århus Stiftstidende.
Bundsgaard har ifølge cvr-registret stiftet firmaet JBJ Advice, som arbejder inden for virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse.
- Det er bare housekeeping, så jeg kan skille privatøkonomi fra eventuelle virksomhedsindtægter. Der er ikke noget konkret på nuværende tidspunkt. Jeg har en ambition om at skifte spor, og det arbejder jeg på i øjeblikket, siger den tidligere politiker til Århus Stiftstidende om baggrunden for oprettelsen af firmaet.
Fagforening kritiserer fyring af ældre
En ny analyse peger på, at offentligt ansatte over 50 år er mere udsatte, når der skal fyres på arbejdspladser.
Ifølge analysen, som er lavet af fagforeningen Djøf, der repræsenterer ansatte i stat, regioner og kommuner, er der i 39 procent af sager om afskedigelse af fagforeningens medlemmer i det offentlige tale om folk over 50 år.
Denne gruppe udgør ellers kun en fjerdedel af de af Djøfs medlemmer, som er ansat i den offentlige sektor.
Herberger må igen i år afvise folk
Det er blevet koldt i Danmark, og det mærkes også på landets herberger.
Således melder både Blå Kors og Kirkens Korshær, der driver en række herberger og væresteder, om, at mange gerne vil ind, og at nogle må afvises.
På sin hjemmeside fortæller Kirkens Korshær desuden, at der igen i år tages nødovernatning i brug.
- Vi trækker lod om pladserne, for det er vi nødt til. Men vi gør, hvad vi kan, for at hjælpe alle. Vi viser dem hen til andre overnatningssteder, og vi deler også soveposer ud, som de kan få med, siger Sara Spencer Kristiansen, der er leder af et nødherberg.