Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt
Yvonne Brix Kristensen oplever som hjemmesygeplejerske, at hun og kollegerne bliver meldt for at holde ulovligt parkeret. Hun beder om mere forståelse.
Det kan være rigtig svært at finde en parkeringsplads mange steder i det centrale Randers. Det rammer naturligvis beboerne her, men også plejepersonale udfordres.
En af dem er hjemmesygeplejersken Yvonne Brix Kristensen, som stort set hver nat må ty til ulovlige parkeringer for at kunne passe sit job.
- Nogle gange kan det ikke lade sig gøre at finde en p-plads i nærheden af den borger, jeg rykker ud til. Og med al det udstyr, jeg skal have med, hjælper det ikke at parkere langt væk, siger Yvonne Brix Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.
Hun arbejder primært sent om aftenen, om natten og tidligt om morgenen.
'Holder der kun et kvarter'
I de tidsrum er det sjældent let at finde en parkeringsplads eksempelvis på vejene Søren Møllers Gade, Sjællandsgade og i det område.
- Derfor må jeg og mine kolleger holde ulovligt, og vi gør det virkelig ikke for at genere nogen. Oftest holder vi der også kun et kvarter, siger Yvonne Brix Kristensen og fortsætter:
- Derfor ærgrer og skuffer det mig, at folk melder os for ulovlige parkeringer. Jeg kan ikke se, hvem vi skulle genere klokken 4 om natten.
Det største problem ved de manglende p-pladser er, ifølge Yvonne Brix Kristensen, at beboerne i områderne ringer og melder plejepersonalet.
Fem bøder til kolleger
Inden for kort tid har fem af hendes kolleger fået en parkeringsbøde, som de selv skal betale.
- Jeg ved ikke altid, hvad jeg kommer ud til som hjemmesygeplejerske. Måske er en borger virkelig i nød, og så parkerer jeg altså bare for at komme hurtigst muligt frem, fortæller Yvonne Brix Kristensen.
I modsætning til udrykningskøretøjer som politi og brandvæsen er der ikke særregler for plejepersonale som hende.
Derfor er det også principielt helt i orden, når folk melder hende og kollegerne for at holde ulovligt parkeret.
Heller ikke parkeringsfirmaerne har hun et problem med. Hun mener, at de blot passer deres arbejde.
Kommer ud før ambulancen
- Jeg havde nok bare håbet på mere forståelse fra mine medmennesker. Jeg er skuffet over, at folk melder os så tit, som de gør.
Men skal I ikke parkere lovligt, ligesom alle andre?
- Selvfølgelig skal vi det, men nogle gange kan det praktisk talt ikke lade sig gøre, hvis vi skal nå at hjælpe borgeren i tide. Tit bliver vi også sendt ud før ambulancen, som vi så må tilkalde, når vi kommer frem.
Yvonne Brix Kristensen håber med sit opråb på først og fremmest at tale til sine medmenneskers forståelse.
Har nedlagt p-pladser
Men også et ønske om flere p-pladser i udvalgte områder står højt på ønskelisten.
Randers Kommune er klar til at hjælpe, men har faktisk nedlagt tidsbegrænsede p-pladser, fordi de ikke blev brugt.
- Vi har i det område, som der især er problemer i, tidligere haft fire tidsbegrænsede pladser, hvor man kun må holde én time. De var blandt andet beregnet til plejepersonale, men de blev ikke brugt, siger sektionsleder hos Vej og Trafik i Randers Kommune, Grethe Helledie, til TV2 ØSTJYLLAND.
Klar til dialog
Hvad der var årsagen til, at de ikke blev brugt, ved sektionslederen ikke.
- Men vi er klar til at gå i dialog med plejepersonalet om en løsning. Det er altid en afvejning, om der skal være pladser til dem eller til beboerne. Vi hører også tit fra sidstnævnte, at der ikke er nok pladser til dem, forklarer Grethe Helledie.
Hun pointerer, at det ikke er kommunens p-vagter, der rykker ud om natten for at uddele bøder.
- Men vi kan jo ikke gøre noget ved, at private firmaer sender deres vagter ud – også om natten – for at udskrive bøder, siger Grethe Helledie.