Royal Run-ruter i Aarhus er offentliggjort: Se dem her

Onsdag er ruterne for Royal Run i Aarhus blevet offentliggjort. De byder på det bedste af Aarhus - og med flere overraskelser undervejs

Den 21. maj inviterer kronprins Frederik danskerne med til sin 50 års fødselsdag. Det markeres med en stor løbefest - Royal Run - i landets fem største byer, herunder Aarhus.

Og i dag, onsdag, blev de to ruter i Aarhus offentliggjort, så de friske løbere nu ved, hvor turen går hen, når det løber af stablen 2. pinsedag.

Ruterne har både start og mål på Frederiks Allé, der ligger midt i mellem Musikhuset, Aros og Aarhus Rådhus.

quote På ruterne får man det bedste med af Aarhus. Men man kommer også forbi de områder, som kronprinsen har en historie med, og som kongefamilien har en tæt tilknytning til.

Thomas Glud, løbsteknisk ansvarlig, Aarhus

Og deltagerne kan forvente en god, stemningsfuld oplevelse i hjertet af Aarhus.

- På ruterne får man det bedste med af Aarhus. Men man kommer også forbi de områder, som kronprinsen har en historie med, og som kongefamilien har en tæt tilknytning til, siger Thomas Glud, der er løbsteknisk ansvarlig i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Det er en lille storby, som har lidt af det hele, men som også ligger tæt på naturen, siger han.

Deltagerne løber enten 'one mile-ruten' (1,609 km) eller 10 kilometer.

- Med 1,609 kilometer er det begrænset, hvad vi har at gøre med. Men vi har valgt ruten, hvor man får det bedste af Aarhus med. Her er Frederiks Allé og Jægergårdsgade blandt de mest kendte gader, og ved Jægergårdsgade gør vi ekstra meget ud af, at der skal være et væld af oplevelser og med masser af tilskuer, siger Thomas Glud.

Der løbes blandt andet forbi Sankt Lukas Kirken og ud til Stadion Allé, hvor 10 km-deltagerne også lægger vejen forbi Ceres Park, Marselisborg Slot, Domkirken, Bispetorvet og Strøget.

Her kan du se løberuterne for hhv. one mile-ruten og 10 km-ruten. Undervejs vil der være forskellige overraskelser til de friske løbere.
Her kan du se løberuterne for hhv. one mile-ruten og 10 km-ruten. Undervejs vil der være forskellige overraskelser til de friske løbere.

Små overraskelser undervejs

Men det bliver ikke bare et helt almindeligt løb. Undervejs vil deltagerne nemlig komme forbi små overraskelser, der skal give lidt gejst og stemning med på turen.

- På Ceres Park venter der en lille overraskelse med lidt underholdning fra AGF fodbold. Derfra løber de videre til Marselisborg, hvor vi faktisk har fået lov til at vende parken, så man kommer helt ind i det inderste af slotshaven, fortæller Thomas Glud.

Derudover vil deltagerne også møde et "Royalt Depot". Normalt vil man møde vand, energidrik og bananer ved et almindeligt løb, men her vil det blive gjort mere lækkert og eksklusivt.

Der vil blandt andet være diverse smagsprøver fra forskellige leverandører - og så lægger et husorkester også vejen forbi med lidt godt til ørerne.

VIDEO: Løbere fra Dansk Atletik Forbund, DGI og motionsfællesskabet ’Bevæg dig for livet’ blev i marts overrasket af kronprinsen i Mindeparken. Det skete under en fortræning forud for Royal Run.

Thomas Glud kan dog ikke komme nærmere ind på, hvad overraskelserne helt konkret vil indeholde, da det - naturligvis - er en overraskelse.

- Vi laver overraskelserne for at skabe kulør på det hele og for at skabe en fest omkring begivenheden og fødselsdagen, som det er, siger han.

Sidst men ikke mindst vil deltagerne også løbe igennem 'fotozoner'. Her vil kameraer forevige øjeblikket.

ROYAL RUN

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Brian Svenningsen 03

Store byggeplaner i letbaneby: Brians hjem kan ende i skyggen

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory

COVID-19 LIVE
mundbind

Butikskæder: Obligatorisk mundbind går over al forventning

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre