Skideballer for kærestekys og for at glemme lange knopper

Peter og Jesper Sørensen står over for hinanden i onsdagens pokalsemifinale. Vi kom med ind under huden på deres principper som træner i ugens FMH

Onsdag står Peter Sørensen og Jesper Sørensen over for hinanden i DBU Pokalens semifinale, når deres hold Silkeborg IF og FC Fredericia krydser klinger.

I ugens FMH varmede vi op til dysten med de to tidligere kolleger fra trænerbænken i AGF, der tilmed også har stået i spidsen for den andens hold tidligere i karrieren. 

Jens Martin Gammelby fortæller her om forskellene og lighederne mellem Peter Sørensen og Jesper Sørensen, som han begge har haft som træner i sin tid i Silkeborg IF.

Undervejs kom debatten ind på, hvornår en regulær skideballe til spillerne er på sin plads.

Her fortalte Simon Jakobsen blandt andet om sit livs største skideballe, som han fik af daværende Silkeborg-træner Jesper Sørensen. Han fik den, fordi han valgte at tilbringe tid med sin kæreste efter at være blevet skiftet ud i pausen af en kamp mod Lyngby, i stedet for at se anden halvleg på bænken sammen med sine holdkammerater. 

- Der er jo nødt til at være en grænse for, hvad man som hold kan tillade sig. Og som træner er man jo nødt til også at gå ind og beskytte holdet, forklarer Jesper Sørensen, der på ingen måde havde indtrykket af Simon Jakobsen, som en type, der trådte ved siden af. 

Simon Jakobsen fik karrierens største skideballe af Jesper Sørensen. Her fortæller forsvarsprofilen meget mere om de to trænere og ikke mindst om den skideballe, der lærte ham meget om sig selv og sin karriere.

- For mig var det overhovedet ikke i orden. Når man bliver taget ud i pausen, så sætter man sig ud på bænken. Lige som dem der har siddet ude og bakket op om dem, der er inde på banen. Det giver sig selv.

Husk de lange knopper!

Peter Sørensen uddeler sjældent skideballer, når holdet taber. Her er det skuffelsen, der fylder. Men i stedet bliver skideballerne delt ud, når en person svigter på sin professionalisme.

-   Den sidste store skideballe, jeg har givet, det var til en spiller, der ikke havde gjort sig den ulejlighed at tage et par lange knopper med til en kamp, der blev spillet på en blød bane. Sådan noget bliver jeg virkelig gal over, for så betyder det ikke nok.

- Jesper og jeg ved godt begge to, at langt de fleste ting er meget vigtigere end fodbold. Men når vi nu alligevel ikke kan sove om natten, fordi vi tænker over, hvorvidt det er A eller B, der skal spille stopper, så må spillerne også være med på, at de ikke skal stå og kysse med kæresten, når de er blevet taget ud, eller i det mindste tage både lange og korte knopper med til en kamp.

Pokalsemifinalen mellem FC Fredericia og Silkeborg IF spilles onsdag aften klokken 17:30 på Monjasa Park i Fredericia.

Se hele ugens Fodbold med Horup herunder.

 

Simon Kollerup

Aftale om mere hjælp til virksomheder og kulturliv på plads

Skjult kamera - overvågning på plejehjem

Pårørende laver ulovlige skjulte optagelser på østjyske plejehjem

corona

Hver syvende dansker vil ikke følge regeringens nye anbefalinger

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm

Inia Shastina

Mystiske rystelser: Hvad fik jorden til at skælve under Tina Inia?