Ærlig SIF-direktør: Vi har ikke råd til setup uden oprykning

Silkeborg har ikke råd til det nuværende setup, hvis klubben ikke rykker op i Superligaen, siger Kent Madsen

- Oprykning er i kategorien ekstrem vigtig.

Silkeborg IF's direktør, Kent Madsen, lægger ingen fingre imellem, når han skal beskrive den kommende halvsæson i fodboldens 1. division.

Grundet strukturændringer er der tre oprykningspladser til Superligaen på spil, mens der i de efterfølgende sæsoner blot vil være én direkte plads samt en playoffkamp til nummer to.

Særligt en håndfuld klubber bejler til pladserne, og de vil så vidt muligt optimere deres chancer i vinterens transfervindue. Men Silkeborg må ligesom flere andre klubber tage hensyn til økonomi i deres ageren.

- Hvad vi kommer til at gøre yderligere afhænger af vores økonomiske råderum. Det vil vi forsøge at løfte med sponsorater eller salg af en spiller, som jeg dog ikke kan få øje på lige nu.

- Vi presser citronen hårdt, da indtægterne er meget lavere i 1. division. Vi har ikke råd til dette setup, hvis vi ikke rykker op. Så der vil komme en konsekvens, hvis det ikke lykkes at sikre oprykning, siger Kent Madsen.

Tomme sæder: Fans svigter ACH og SIF

Han fortæller, at man skæver til konkurrenternes ageren, men fokus er størst på egen klub.

- Det nytter ikke noget, at vi lader os friste, fordi en konkurrent gør noget offensivt, hvis vi ikke har penge til det. Man kommer ikke til at se os gøre noget hasarderet, siger SIF-direktøren.

Silkeborg overvintrer på femtepladsen i 1. division med fire point op til Horsens på tredjepladsen. Silkeborg har dog spillet en kamp færre.

FCV-konkurs: Seks point til ACH og SIF

Kent Madsen har stor tiltro til, at træner Peter Sørensen kan føre sit hold op i top-tre.

- Det ser ud til at bære frugt med Peter Sørensen som træner. Efter han kom til, har vi fået 15 point i otte kampe. Holder vi det snit, tror jeg, vi ender blandt de tre bedste, siger Madsen.

Forårssæsonen i 1. division begynder med et par udsatte kampe 6. marts, mens den første komplette runde afvikles en uge senere.

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

halloween

Coronaramt halloween-weekend bliver lun og tør

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory