Gulvvask med inspiration fra Star Wars

Silkeborg Kommune skal afprøve en selvkørende gulvvaskerobot

Vask af gulve på rådhuset i Silkeborg foregår ikke kun med moppe og spand.

Som noget helt nyt afprøver Silkeborg Kommune i øjeblikket en gulvvaskerobot i samarbejde med virksomheden Blue Ocean Robotics.

Robotten med navnet 'Roberta' er en rød maskine med et blink på toppen, som på egen hånd kan suse rundt og vaske gulve. I sig selv er det ikke nyt, at robotter kan vaske gulve.

Blue Ocean Robotics udvikler i forvejen robotter til vask af større arealer som eksempelvis lufthavne, shoppingcentre og fabrikker. Forsøget i Silkeborg skal give svar på, om den røde robot også kan bruges mindre steder.

Leder af Silkeborg Kommunes rengøringssektion Joel Engblad ser frem til at afprøve robotten, som til forveksling minder om R2-D2 fra Star Wars-filmene:

- Hvad kan robotten? Hvad kan den ikke? Kan vi udvikle den, så den giver et bedre arbejdsmiljø? Kan vi undgå arbejdsskader? Kan vi forbedre arbejdsgange? Kan vi frigive tid hos rengøringsassistenterne til opgaver, de ellers ville have svært ved at nå? Det er det, vi skal finde ud af sammen med Blue Ocean Robotics, siger han i en pressemeddelelse.

De foreløbige erfaringer er, at den nye vaskerobot, Roberta, giver mere tid til at nå andre ting som eksempelvis rengøring af borde og tømning af skraldespande, fortæller rengøringsassistent Helle Andersen:

- Når den vasker, så vasker den rigtig godt.

Det var ifølge kommunen en rengøringsassistent, der fik idéen til at finde et alternativ til den traditionelle gulvvask med moppe.

Rengøringsassistenten havde lagt mærke en gulvvaskemaskine i en af kommunens sportshaller og forsøgte at afskærme den med orange kegler for at se, om maskinen kunne styres.

Du kan se en video af robotten, som Silkeborg Kommune har produceret, i afspilleren øverst i artiklen.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger