Ja tak til CO2-fri biogas

Vil minimere kommunens CO2-udledning

For en mindre ekstra betaling kan naturgaskunder købe et biogascertifikat. Det betyder, at naturgas erstattes af biogas i gasnettet. Dermed giver kunden sit bidrag til mindre CO2-udledning. Ved afbrænding af naturgas udledes der omkring 2,3 kilo CO2 per kubikmeter, mens biogassen er helt CO2-neutral.

Som første energiselskab begyndte landets største gasselskab, HMN-koncernen, i januar at sende biogas fra gylle ud i naturgasnettet. 

Blandt de første kunder er Silkeborg Kommune, som hidtil har brugt naturgas til opvarmning af børnehaver, skoler, kulturcentre, sportshaller og rådhuse. Med skiftet til biogas skærer kommunen sin CO2-udledning ned med næsten 14.000 tons de næste fire år.

 - Vores mål er, at kommunen bliver CO2-neutral i 2030, og vi investerer i disse år 112 millioner kroner i energibesparelser, siger Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V)

Aftalen med HMN Naturgas betyder at kommunen sparer 3500 ton CO2 hvert år.

 - Samtidig omlægges det kommunale forbrug til en danskproduceret energiform, som kan skabe nye arbejdspladser. Det er en gevinst for alle parter, siger borgmesteren.

Også et par private boligkunder har meldt sig. Et typisk parcelhus får ved køb af et biogascertifikat en ekstrabetaling på omkring 75 kroner om måneden. Men samtidig sparer husstanden kloden for udledning af cirka fire tons CO2 hvert år.

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag