Politiet bruger færre magtmidler

Midt- og Vestjyllands Politi har haft fald i brugen af magtmidler

Midt- og Vestjyllands Politi, der blandt andet dækker Silkeborg Kommune, har oplevet et fald i brugen af magtmidler som for eksempel peberspray og tåregas.

I 2013 havde politikredsen 141 indberetninger om brug af peberspray, stav, skydevåben, tåregas eller hunde, mens antallet af indberetninger i 2014 er faldet til 131, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er rigtig positivt for os, at vores mangeårige arbejde med dialogbaseret og konfliktdæmpende politiarbejde ser ud til at bære frugt. Vores medarbejdere er rigtig dygtige til at vurdere den enkelte situation og bruger dialogen som myndighedsredskab. Det er derfor sjældent nødvendigt at gribe til brug af magtmidler, når de skal løse en opgave. Særlig glædeligt er det, at vi hverken i 2014 eller i første halvdel af 2015 hverken har afgivet varselsskud eller afgivet skud mod personer, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dermed følger Midt- og Vestjyllands Politi udviklingen på landsplan, hvor der generelt er sket et fald i brugen af magtmidler hos politiet.

- Faldet i antallet af voldssager, færre anholdte i forbindelse med fodboldkampe og et generelt fald i kriminaliteten i Midt- og Vestjyllands Politikreds har sandsynligvis også betydning for, at der ikke så tit er brug for at benytte magtmidler i politikredsens arbejde, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred