Trækker støtten til forslag om skolestruktur

Socialdemokraterne reagerer på alle de reaktioner, der er kommet i høringsperioden

Natten til onsdag var der deadline for høringsperioden vedrørende forslaget til den nye skolestruktur i Silkeborg.

Den to måneder lange høringsperiode havde givet omkring 220 svar fra borgere, grupper indenfor skolesystemet og diverse lokalråd.

Derudover har forældre i Silkeborg Kommune samlet 10.546 underskrifter ind mod den nye struktur. Og alle disse reaktioner har nu fået socialdemokraterne til at trække deres opbakning til det daværende forslag om ny skolestruktur.

- Gennem høringssvarene har vi kunnet se, at noget af det, der har fyldt mest, det er forældrenes bekymring for, hvor deres børn helt nøjagtigt skal gå i skole. Derfor synes vi i den socialdemokratiske gruppe, at det var vigtigt at komme med en udmelding nu, siger Søren Kristenssen (S) der er formand for Børne- og Ungeudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politikerne var forberedt på, at der ville komme reaktioner, da de kom med udspillet til den nye skolestruktur, men den voldsomme bekymring, det har skabt hos mange forældre, var den berømte dråbe.

- Vi synes, at specielt skolebørn fra 0.-6. klasse skal vide, hvor de skal gå i skole. Og det skal deres forældre også. Det skal de have sikkerhed for, og det håber vi også er med i det nye forslag, som forhåbentlig bliver præsenteret hen i januar, siger Søren Kristensen.

I det første forslag var der lagt op til at lave ni skoledistrikter, men hvordan de endelige distrikter kommer til at se ud, er endnu for tidligt at spå om.

- Nu skal vi først studere alle høringssvar nøje, så det er endnu for tidligt at komme med en udmelding om det, siger Søren Kristensen.

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

eftersøgning helikopter

Bragte piloter i livsfare: Mand sigtet for at skyde med laser

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Silkeborg-træner Kent Nielsen må undvære tre coronaramte spillere i søndagens hjemmekamp mod Vendsyssel.

Coronavirus sender tre Silkeborg-spillere i isolation

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred