Det blev Silkeborgmotorvejen

Vejdirektoratet har truffet en afgørelse

Den jyske motorvejsfejde om navnet på den kommende motorvej mellem Aarhus, Silkeborg og Herning har nu fået en ende.

Vejdirektoratet har nemlig tirsdag dag afgjort, at den kommende motorvej ved Silkeborg skal hedde Silkeborgmotorvejen. Den øvrige del af motorvejen mellem Aarhus og Herning bibeholder navnet Herningmotorvejen.

Afgørelsen falder efter en lang diskussion om motorvejens navn mellem Silkeborg Kommune og Herning Kommune, som mener, at hele motorvejen på rute 15 skal hedde Herningmotorvejen.

Afgørelsen falder - ikke overraskende - i god jord hos borgmesteren i Silkeborg, Steen Vindum.

- Jeg er utrolig glad for, at Vejdirektoratet har lyttet til vores argumenter. Alle kender Silkeborgmotorvejen, og at det nu er motorvejens officielle navn betyder meget for Silkeborg og for silkeborgensernes selvopfattelse, siger han i en pressemeddelelse.

- Det betyder meget for brandingen og markedsføringen af hele Silkeborg Kommune, tilføjer han.

Navnefejden har stået på siden begyndelsen af 2013, hvor transportministeren modtog en række henvendelser med ønske om at ændre motorvejens navn.

Efterfølgende blev der sat en høring i gang, og Vejdirektoratet kunne konstatere, at parterne ikke var enige. I deres kompromis lægger de vægt på, at "eksisterende veje beholder deres navne".

- Og at de kommende motorveje i dette særlige tilfælde opkaldes i overensstemmelse med høringssvaret fra den kommune, vejen går igennem, skriver Vejdirektoratet i et brev til kommunerne.

Det er de cirka 31 kilometer ny motorvej, som er ved at blive bygget omkring Silkeborg, der får navnet Silkeborgmotorvejen. De eksisterende motorvejsstykker vest for Silkeborg mod Herning og stykket øst for Låsby mod Aarhus bevarer navnet Herningmotorvejen.

Motorvejsstykket omkring Silkeborg bliver indviet i 2016, og det forventes at få 30.000 daglige bilister.

Og besltutningen vækker glæde i Silkeborg.

- Jeg er utrolig glad for, at Vejdirektoratet har lyttet til vores argumenter. Alle kender Silkeborgmotorvejen, og at det nu er motorvejens officielle navn betyder meget for Silkeborg og for silkeborgensernes selvopfattelse. Det betyder meget for brandingen og markedsføringen af hele Silkeborg Kommune, siger borgmester Steen Vindum i en pressemedddelelse.

- Silkeborgmotorvejen er den eneste motorvej i Danmark uden for København, som føres gennem en by. Der er brugt mange ressourcer på at designe og tilpasse motorvejen til de unikke omgivelser. Det er aldrig set før, at en motorvej er gjort til en samlet oplevelsesrejse, hvor trafikanter skal opleve en fortælling om tæt by, det åbne land og forskellige smukke naturområder, siger Steen Vindum.

Der har ellers været delte meninger om hvad den nye motorvejsstrækning skal hedde. I Silkeborg har den heddet Silkeborgmotorvejen, mens den 32 kilometer længere mod vest har heddet Herningmotorvejen.

Nu er den strid afgjort - den nye motorvejsstræknings officielle navn er Silkeborgmotorvejen.

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet