Knas i Kærligheden

Bekymring over nyt festival-område

Der er kommet knas i kærligheden på Skanderborg Festival.

"Kærligheden overvinder alt", sådan lyder ellers overskriften på oplægget om idéer for brug af det område, som festivalen købte for et par år siden lidt syd for Skanderborg.

Området der blev taget i brug sidste år, er blevet døbt Kærlig Heden. Men det ser ud til, at Kærlig Heden nu møder modstand, skriver Walther Nyt, der er festivalens egen avis.

Ifølge avisen mødte flere end 400 borgere i onsdags op til borgermøde på Handelsskolen i Skanderborg, for at give deres besyv med i debatten om festivalens planer om at bruge området. Og linjerne var trukket skarpt op fra begyndelsen.

Vrold-borgere bekymrede
Særlig borgere fra byen Vrold, der ligger tættest på festivalpladsen, er bekymrede over brugen af det nye område.

Borgerne har blandt andet rejst tvivl om de støj- og trafikberegninger, festivalen har fået udarbejdet. Andre er bekymrede for, om festivalens planer vil komme på tværs af ønskerne om en multimediehal og en parallelvej til motorvejen. Og mange anklager festivalen for at tænke mere på egen vækst end på hensynet til naboerne og naturen.

Beslutning i 2013
I mandags sluttede den såkaldte for-offentlighedsfase, hvor borgerne kunne indsende høringssvar til kommunen. Fra maj vil kommunen gå i gang med at udarbejde et lokalplansforslag, som forventes at kunne blive offentliggjort i begyndelsen af november.

Herefter vil der være en høringsperiode på otte uger - sandsynligvis med endnu et borgermøde - før byrådet er klar til at tage en beslutning om forslaget. Det kan altså tidligst blive en gang i begyndelsen af 2013.

danish crown gris svin slagte slagter

Fødevarestyrelsen lukker ulovligt østjysk hjemmeslagteri

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm

Horsens Kommunes testbus - kontorfolk skal coronateste sundhedspersonale

Kontorfolk skal coronateste sundhedspersonale i østjysk kommune

Frank Herskjær

Frank fra Silkeborg er efterlyst i hele EU som sexforbryder

img_4960.jpg

Voldsomt sammenstød ved Randers