Stor vækst i vidensjob

Erobrer endnu en flot vækst-placering 

Skanderborg har ikke blot den højeste tilflytning og den laveste ledighed i Østjylland.

Nu viser nye tal fra Dansk Erhverv, at kommunen også er gået mod tendensen under den økonomiske krise ved at kunne fastholde de såkaldte videns-arbejdspladser.

Fra 2006 til 2009 havde Skanderborg ifølge tal fra Danmarks Statistik samlet set den største vækst i jobs inden for f.eks. reklame, it, revision, kommunikation og ikke mindst rådgivning. Væksten var på syv pct.

Det lyder måske ikke af meget, men sammenlignet med udviklingen i resten af regionen har Skanderborg ifølge Dansk Erhvervs politiske konsulent, Morten Jarlbæk Pedersen, klaret sig ualmindeligt godt igennem krisen.

Kommunerne i regionen har nemlig i gennemsnit mistet 1,8 pct. af deres viden arbejdspladser i perioden, hvilket bekymrer Dansk Erhverv, som mener, at fremtidens vækst i erhvervslivet netop skal findes inden for viden service.

I Skanderborg Erhvervsudvikling nikker erhvervschef Marianne Christensen genkendende til det usædvanligt positive billede, som Dansk Erhverv tegner af Skanderborg. Hun mener dog ikke, at Skanderborg ligefrem er ved at udvikle sig til et decideret center for nye viden virksomheder.

Der er brug for viden
- Væksten i vidensjobs i Skanderborg skyldes ikke mindst, at vi har formået at fastholde store produktionsvirksomheder som Kamstrup. Hvor der er vækst og store produktions-virksomheder, er der også brug for viden. Så de to ting følges ad i Skanderborg, siger Marianne Christensen i en pressemeddelelse.

Ifølge erhvervschefen er Skanderborgs brogede erhvervsliv med et væld af forskellige brancher hovedårsagen til, at kommunens erhvervsliv samlet set har klaret sig bedre igennem krisen end andre kommuner.

- Vi er så begunstigede af et bredt og varieret erhvervsliv, at vi ikke går helt i sort, når det går en branche dårligt, for så er der som regel en anden branche, der klarer sig godt, siger hun.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig