Bille: Ikke flertal for Mathiesen

Soc.dem. forlod forhandlinger på valgnat

- Det var ikke SF, der forlod forhandlingsbordet i den røde stue på valgnatten. Det var Socialdemokraterne!.

Sådan lyder meldingen fra SFs byrådsgruppe i dag i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fem SF-medlemmer Kirstine Bille, Kim Lykke Jensen, Helle Røge, Jens Rasmussen og Kristian Herget fortæller, hvordan de har oplevet konstitueringforløbet i Syddjurs Kommune. Et turbulent forløb, som i går endte med, at Claus Wistoft (V) blev udpeget som ny borgmester.

SF er med i den konstituering, som peger på Claus Wistoft (V). Kuppet sent i går eftermiddag sker ifølge SF som konsekvens af, at der aldrig var opbakning til Jesper Mathiesen (S), som i første omgang blev udpeget til borgmester:

Se: Bille som borgmester

- Der var aldrig på valgnatten flertal for den socialdemokratiske borgmesterkandidat i den "røde" fløj. Ø, A og F kunne tilsammen mønstre 13 mandater. De radikale gik med til at skabe flertallet på 14 på betingelse af, at det blev Kirstine Bille, der blev borgmester, skriver de fem byrådsmedlemmer.

Partiet valgte at pege på Claus Wistoft (V), fordi der tegnede sig et blåt flertal i byrådet. Ved at gå med i konstitueringsaftalen ville de derfor få mere politisk indflydelse, skriver byrådsgruppen i pressemeddelelsen:

- Der er fuld opbakning i byrådsgruppen og forhandlingsudvalget til det opnåede resultat. Der er nu sikret en bred konstituering, som giver de bedste muligheder for et godt samarbejde i byrådet. Claus Wistoft vil gøre et forsøg på at brede aftalen ud til de resterende grupper i byrådet - hvad SF kun kan bakke op om.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger