Efter ekstraordinært møde: Prisbelønnet golfklub går konkurs

Golfanlægget på Lübker Golf Resort går konkurs. Det ligger fast efter ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag er det besluttet at begære golfanlægget på milliardprojektet Lübker Golf Resort ved Nimtofte for konkurs.

Dermed skal golfresortet indtil videre fortsætte uden sit største aktiv, det prisbelønnede golfanlæg.

- Der er kommet det ud af mødet i dag (onsdag, red.), at vi med meget tunge skridt i morgen må gå til skifterretten i Randers og indgive en konkursbegæring. Vi har ikke i løbet af de sidste 24 timer kunne skaffe hverken likviditet eller finansiering til fortsat drift, og da vores gæld meget klart overskrider vores aktiver, og da vi ikke har mulighed for at betale vores løbende udgifter, så er det desværre den udvej, vi har været nødt til at tage, siger Thomas Kylling, bestyrelsesformand i Lübker Golf Club, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Se hele interviewet med Thomas Kylling her.

Bag lukningen ligger en strid om retten til at bestemme over området. Her står nogle af grundejerne på den ene side og vil ikke afgive den magt, som ejeren af Lübker Golf Resort Carl Aage Nielsen ønsker sig.

Kan ikke betale sin leje til resortet

Lübker Golf Club har lejet golfanlægget af Lübker Golf Resort de seneste år, men har ikke kunnet få det til at løbe rundt økonomisk og har ikke kunnet betale sin leje. Derfor ønsker ejeren af Lübker Golf Resort, Carl Aage Nielsen, mere magt til selv at kunne bestemme over udviklingen af området, men nogle af grundejerne ønsker ikke at afgive så stor en del af deres medbestemmelse, som Carl Aage Nielsen ønsker, hvorfor ejeren nu ikke ser anden udvej end at kræve den leje, der er aftalt, men som golfklubben altså ikke kan betale.

Ærgerlig formand

Thomas Kylling ærgrer sig meget over, at man nu er nødt til at erklærer selve golfklubben for konkurs.

- Det har vi det uendeligt skidt med. Vi er en gruppe mennesker, der har arbejdet stenhårdt gennem mange år for at få en rigtig god golfklub op at stå i en for golfsporten lidt vanskelig tid. Vi synes, det er lykkedes på rigtig mange parametre, men en af de mest væsentlige, nemlig det at få positive tal på bundlinjen, er vi ikke lykkedes med, siger Thomas Kylling og fortsætter:

- I hele klubbens levetid har vores ejere levet med underskud og har indtil nu kunnet acceptere det, fordi de har kunnet se, at der var mening i at fortsætte og muligheder for at få tingene til at hænge sammen, men den nuværende ejer har vurderet, at det ikke forholder sig sådan længere og har meddelt, at han ønsker, at vi henholder os til den lejekontrakt, som er indgået. Vi skal dermed betale leje for anlægget, og det har vi ikke mulighed for. Vi kigger i et hul i størrelsesordenen to til tre millioner kroner, og det har vi ikke mulighed for at dække ind.

Thomas Kylling håber nu, at der findes en måde, så golfklubben på resortert kan drives videre, selvom han lige nu har svært ved at overskue de fulde konsekvenser af lukningen.

- Et golfresort uden et golfanlæg lyder jo hult i de fleste ører, og vi kan kun håbe, at der i løbet af forholdsvis kort tid er nogle mennesker, der sætter sig sammen og arbejder på en løsning, siger Thomas Kylling.

Carl Aage Nielsen, der ejer Lübker Golf Resort, har ikke ønsket at kommentere sagen, men TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af et brev til grundejerne, hvor han beskriver striden.

Grundejer: Vi er dybt ulykkelige

Joan Ravnsbæk er en af de grundejere, der har stemt nej til baneejerens forslag til ændringer, og hun er naturligvis ikke glad for udviklingen i sagen.

- Det er vi naturligvis dybt, dybt ulykkelige over. Det var ikke det, vi havde håbet at nå frem til efter tre år og fire runder med forhandlinger med baneejer Carl Aage Nielsen og i samme periode i øvrigt adskillige økonomiske bidrag og tilskud til golfklubben. Både lån fra grundejerforeningen, bidrag fra støtteforeninger og også individuelle bidrag, som i øvrigt også var aftalt for i år, siger hun.

VIDEO: Se hele interviewet med Joan Ravnsbæk her.

Carl Aage Nielsen siger, at det er jer som grundejere, der har stillet jer på bagben, og at I ikke vil acceptere den nye struktur, og dermed jer der er skyld i, at golfklubben nu må lukke. Hva siger du til det?

- Vi har ikke sagt nej til en ny struktur. Det vi stemte om den 9.12.2017 og den 29.12.2017 var vedtægtsændringer i grundejerforeningen. Det var vedtægtsændringer, som omfattede at stemmeretsgrundlaget skulle ændre sig således, at baneejeren gik fra at have 21 procents stemmeandel til at have 69,6 procent, at han fik vetoret i beslutninger, og at han fik udpegningsret til bestyrelsen. Det var de væsentlige forhold, vi ikke kunne acceptere. Og det er det, vi har stemt nej til. Det er baneejeren, der har lagt et link mellem de vedtægtsændringer, som han har stillet som betingelse for at holde banen åben. Jeg ser ikke en logisk sammenhæng i de to ting, siger Joan Ravnsbæk, der håber, at man kan finde en løsning på problemet.

- Jeg håber, at baneejeren ved eftertanke også kan se, at der også er andre muligheder. Vi er parat til dialog, og vi er parat til at bidrage økonomisk til, at golfanlægget fortsat kan eksistere, siger hun.

Riber Hog Anthonsen (V), formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Syddjurs Kommune, ærgrer sig over lukningen og håber, at man finder en løsning. Han fortæller, at kommunen er klar til eventuelt at mægle mellem parterne.

Finanskrisen blev dyr

Tirsdag fortalte Thomas Kylling til TV2 ØSTJYLLAND at hovedårsagen til den dårlige økonomi skyldes finanskrisen, der begyndte i 2008.

- Det betød, at det forventede salg af huse og grunde stoppede fuldstændig. Man nåede kun at få solgt en tredjedel af det projekterede. Samtidig havde man budgetteret med, at der for hvert hus og grund ville være 2-3 medlemmer af golfklubben. Det vil sige, at i et fuldt udbygget golfresort ville vi fra grundejerne alene have fået mellem 1.000 og 1.200 medlemmer, forklarede Thomas Kylling tirsdag og sagde videre:

- Desværre blev der kun solgt en tredjedel af husene, og per hus har vi kun haft op til et medlem. I øjeblikket er der kun 70 medlemmer blandt grundejerne imod de budgetterede 1.000. Det har været op ad bakke.

Thomas Kylling fortæller, at man nu vil få fat i de personer, der har bestilt golfophold i 2018, så de kan blive informeret om situationen som den er nu.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her