Forlystelsespark har svært ved at fremrykke åbning trods tilladelse
Selvom de tripper for at komme i gang i Djurs Sommerland, fastholder de genåbningen den 11. juni.
Der kommer ikke fart i hverken Piraten, Dragekongen eller Juvelen de kommende dage.
Det kommer nemlig ikke til at få betydning for Djurs Sommerland, at politikerne på Christiansborg har udvidet genåbningens fase to.
- Det betyder ikke noget i forhold til, hvornår vi åbner op. Det er fint for vores kolleger, zoologiske haver og så videre, at de kan åbne op, men konkret kommer det ikke til at betyde noget for os nu her, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland.
Dermed hedder åbningsdatoen for Djurs Sommerland fortsat den 11. juni.
Folketingets partier blev ellers sent onsdag aften enige om at udvide fase to af genåbningen af landet til blandt andet også at omfatte forlystelsesparker, museer, biografer og zoologiske haver.
Oprindeligt var åbningen af Djurs Sommerland planlagt til den 2. maj. Det blev siden skubbet til den 20. maj, og derefter så til den 11. juni. Og den plan holder man fast i, da det ikke er bare sådan lige at genåbne den store forlystelsespark ved Nimtofte på Djursland.
Genåbning i Østjylland
Nedenstående steder i Østjylland har foreløbigt meddelt, hvornår de er klar til at genåbne, efter at coronakrisen havde lukket dem.
Fredag 22. maj:
* Kunstmuseet Aros, Aarhus.
* Munkholm Zoo, Balle.
Mandag 25. maj:
* Naturhistorisk Museum, Aarhus.
* Den Gamle By, Aarhus.
Tirsdag 26. maj:
* Moesgaard Museum, Aarhus.
* Kvindemuseet, Aarhus.
* Kunsthal Aarhus, Aarhus.
* Museum Jorn, Silkeborg
Fredag 29. maj:
*Tivoli Friheden, Aarhus
Mandag 8. juni:
*Randers Regnskov, Randers
Torsdag 11. juni:
*Djurs Sommerland, Nimtofte
Afventer retningslinjer
- Det passer med vores ansatte, klargøring og så videre. Det kan vi ikke bare rykke 10 dage, fordi vi har mulighed for det. Det kan ikke lade sig gøre, siger Henrik B. Nielsen og efterlyser klare retningslinjer fra sundhedsmyndighederne at arbejde ud fra.
- Vi skal afvente en afklaring om, hvordan det skal foregå med forlystelsesparker. Det er vi nødt til at finde ud af inden, siger Henrik B. Nielsen og fortæller, at de allerede har gjort meget for at minimere smitterisikoen i parken.
Læs også:
- Og det skal vi selvfølgelig have tryktestet, inden vi åbner op.
Den 11. juni åbnes der så op for gæsterne, og ifølge direktøren vil det meste være som det plejer.
- Vi kommer til at åbne med en park, som minder meget om, hvad vi har gjort tidligere - dog skal vi sørge for, at gæsterne holder afstand. Det skal være en sikker oplevelse for både gæster og personale, så det hele drejer sig om at skabe nogle rammer, så vi kan lave en ansvarlig åbning, siger Henrik B. Nielsen.
Udvidelsen af fase to har blandt andet fået kunstmuseet Aros til at annoncere, at det åbner i morgen, fredag, mens Naturhistorisk Museum i Aarhus og Den Gamle By åbner på mandag. Tirsdag åbner Museum Jorn i Silkeborg, mens Museum Østjylland endnu ikke har fastsat en dato, men dog forventer en åbning senest den 2. juni.
Fase 2 bliver udvidet med:
* Inden 29. maj vil regeringen fremlægge en plan for en "kontrolleret og gradvis genåbning" af sommerturismen. Tidligere skulle svaret om grænsen falde senest 1. juni.
* hen over sommeren vil partierne lempe forsamlingsforbuddet. Som hele tiden planlagt hæves forsamlingsforbud 8. juni til 30-50 personer. Her skal også udkomme klarere retningslinjer for bryllupper, konfirmationer og lignende.
* Fra mandag 25. maj udvider regeringen listen over anerkendelsesværdige formål. Udlændinge, som ejer et sommerhus i Danmark, må indrejse fra mandag. Desuden må kærester, bedsteforældre og forretningsfolk krydse grænsen.
Disse ting må åbne straks:
* Kulturaktiviteter som museer, teatre, kunsthaller, biografer og akvarier (skulle have ventet til fase 3, som begynder 8. juni)
* Zoologiske haver og botaniske anlæg (skulle have ventet til fase 3, som begynder 8. juni)
Disse ting må åbne 27. maj:
* Udendørs forlystelsesparker
* Sommeraktiviteter for børn og unge
* Voksenuddannelse, herunder målrettet ledige og sprogcentre
* Offentlige forskningsaktiviteter, som kræver tilstedeværelse
* Højskoler
* Fuld åbning af DR og TV2
* Ungdomsuddannelser som gymnasier og erhvervsuddannelser
* Videregående uddannelser kan afvikle mundtlige eksamener fysisk og undervisning, der kræver fremmøde
* Foreningsliv som aftenskoler, musik- og kulturskoler (dog med restriktioner i forhold til blandt andet korsang) og spejdere
* På grund af store regionale forskelle på udbredelsen af coronavirus kan den fysiske tilstedeværelse genoptages i den offentlige sektor, bortset fra i Region Hovedstaden og Region Sjælland
* Partierne er enige om at afvikle eller tilrettelægge retningslinjer for besøgs- og aktivitetsrestriktioner på eksempelvis plejehjem, hospice og bosteder
Disse ting må ikke åbne:
* Natteliv, diskoteker og spillesteder (kan åbne i fase 4)
* Fitnesscentre, badelande, legelande, svømmehaller
* Videregående uddannelser, som ikke allerede er åbnet (åbner i fase 4)