Frank-sagen: Fredag tilstår 26-årig, og så skal han bruges mod de andre

Fredag kan endnu en sigtet i drabssagen mod 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen blive dømt. Det forventes, at en 26-årig mand vil tilstå ved et retsmøde, men bagefter kan han blive en vigtig brik mod de andre mistænkte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Frank Nørgaards bil blev brændt af efter drabet. Foto: TV2 Østjylland

I alt syv personer har været anholdt i drabssagen fra Nimtofte på Djursland, som har været omgivet med mystik og mange spekulationer. Den 18. juli blev fire personer, to mænd og to kvinder, anholdt på en landejendom og sigtet for mordet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

Efterfølgende er tre mænd blevet anholdt i sagen, som angiveligt ikke skulle have deltaget i selve drabet, men mistænkt for bortskaffelse af lig og beviser.

Man udskiller de medgerningsmænd, der tilstår, og så færdiggøre deres sager, hvorved der er mulighed for, at de kan være vidner mod de øvrige i sagen.
Lasse Lund Madsen, professor ved juridiske institut på Aarhus BBS

Den 1. december vælger anklagemyndigheden af få den første person dømt. En 37-årig mand, som efter eget udsagn har hjulpet med at skjule liget, rådgive om hvordan liget skulle skaffes af vejen og bortskaffe beviser. Han bliver idømt seks måneders ubetinget fængsel.

Fredag kan endnu en sigtet blive dømt, når han forventes at tilstå sin rolle i drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen. En 26-årig mand, som var en af de fire, som har været varetægtsfængslet fra begyndelsen.

Bevidst træk fra politiet

Det er ifølge professor ved juridiske institut på Aarhus BBS, Lasse Lund Madsen meget bevidst, at anklagemyndigheden vælger at dømme de sigtede efterhånden, som de tilstår.

- Man udskiller de medgerningsmænd, der tilstår, og så færdiggøre deres sager, hvorved der er mulighed for, at de kan være vidner mod de øvrige (og nægtende) i sagen, fortæller Lasse Lund Madsen til TV2 Østjylland.

Han er dybt påvirket af sagen. En afgørelse ville betyde, at han kan trække en streg og komme videre.
Mette Grith Stage, forsvarsadvokat

Normalt ville en sag komme for retten, hvor de sigtede vil blive tiltalt og dømt samlet, som man ofte har set. 

På denne måde, hvor de sigtede bliver dømt løbende, kan en sigtet udtale sig som vidne, uden at det kan påvirke hans eller hendes sag. Anklagemyndigheden vil på den måde måske have ”stærkere kort på hånden”, når de øvrige sigtede skal for retten.

Forsvarsadvokat for den 26-årige mand, Mette Grith Stage, tror også, de dømte kan blive vigtige brikker mod de øvrige sigtede.

- Der er Ingen tvivl om, at det kan blive en fordel for anklageren, og jeg tror bestemt min klient efterfølgende vil blive brugt til at dømme de andre i sagen, siger Mette Grith Stage.

Hensyn til de anklagede

Det er dog ikke kun for at hjælpe anklageren i sit arbejde, at de sigtede dømmes løbende. Der er også et menneskeligt aspekt, mener professor Lasse Lund Madsen.

- Man gør det også af hensyn til, at alle har krav på en rettergang inden for en rimelig frist. Det er ikke nødvendigvis rimeligt, du skal afvente en hovedforhandling, når du tilstår og gerne vil have det overstået, siger han.

Ifølge forsvarsadvokaten for den 26-årige mand, Mette Grith Stage, så er det også en af grundene til, at hendes klient ønsker at få en afklaring i sagen snarest.

- Han er dybt påvirket af sagen. En afgørelse ville betyde, at han kan trække en streg og komme videre. Det har klart spillet ind i forhold til, at tilståelsen kommer nu, siger hun.

Det er fredag ved et retsmøde i Retten i Randers, den 26-årige mand ventes at tilstå.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her