Kattehjem i krise: Mangler akut penge for at undgå lukning

Hvis ikke Tøstrup Kattehjem skaffer, hvad der svarer til en månedsdrift, inden 31. januar, må stedet lukke

Internatleder hos Tøstrup Kattehjem på Djursland kommer nu med en meget nedslående melding. Kattehjemmet er i så store økonomiske vanskeligheder, at hvis ikke glade givere melder sig på banen inden månedens udgang, må stedet helt lukke.

- Jeg plejer ikke at synes, det ser sort ud, men det gør jeg nu. Hvis ikke vi skaffer pengene inden ni dage, må jeg kaste håndklædet i ringen. Så enkelt er det, siger internatlederen Mariann Betzer-Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge hende er det op mod en hel månedsdrift, kattehjemmet akut står og mangler for at betale udgifterne og lønne de fire fuldtidsmedarbejdere plus en række fleksjobbere.

- Kontoen er lige nu 70.000 kr. i overtræk, så det ser slemt ud, siger Mariann Betzer-Poulsen.

Hun har drevet kattehjemmet, som med tiden også er blevet til et katteværn, i 12 år, og derfor påvirker situationen af gode grunde også hende personligt. 

 

- Jeg har ikke sovet meget i nat, og de ansatte og de mange frivillige herude hænger også meget med næbet i dag, fortæller internatlederen.

Samtidig slår hun dog også fast, at man ikke giver op endnu:

- Vi har delt et hav af flyers ud i hele landet og taget kontakt til firmaer, kendte og mange andre for at bede om hjælp. Men der er stadig lang vej igen.       

Gennem den seneste tid har Tøstrup Kattehjem fået økonomisk støtte fra forskellige fonde, men de penge er øremærket forskellige projekter, og kan altså ikke bruges til at dække den daglige drift.

I et Facebook-opslag fortæller kattehjemmet om den akutte situation og beder om hjælp fra offentligheden. Her står der et nummer, som der kan doneres penge til via Mobilepay.  

Lige nu er der 300 katte på hjemmet, som altså går en uvis fremtid i møde. 

VIDEO: Tøstrup Kattehjems økonomiske problemer har stået på længe. Se et interview med Mariann Betzer-Poulsen fra juli sidste år.

 

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger