Naturstyrelsen blokerer for campister ved Dragsmur: Forstyrrer dyrelivet og den sårbare natur

Afspærringen bliver dog taget godt imod af flere campister, selvom det betyder, at de ikke kan campere som før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Her ses afspærringen på strandeng mellem Mols og Helgenæs.

Mens meget i løbet af det seneste år har været utilgængeligt på grund af Covid-19, så har naturen været åben og efterspurgt.

Et af de populære udflugtssteder i Østjylland er strandengen ved Dragsmur, hvor mange det seneste år har søgt til for at campere med telte og autocampere. 

- Vi har oplevet en stigende kørsel og campering.

- Da der var flest herude i sommer, så var der måske 10 til 20 overnattende herude. Det vil sige autocampere, som havde parket sig en eller to sammen rundt omkring i terrænet, fortæller Steen Bonne Rasmussen, der er skovfoged ved Naturstyrelsen Kronjylland, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er dog ikke kun positivt med de mange besøgende. Det er nemlig hårdt ved naturen med alle bilerne og autocamperne.  

- Dels så forstyrrer det jo dyrelivet og især fuglelivet herude, forklarer Steen Bonne Rasmussen.

Derfor har Naturstyrelsen nu opsat kædebomme på strandeng mellem Mols og Helgenæs for at holde biler og autocampere væk fra den mest sårbare del af området. 

Det er nemlig et fredet naturområde og derfor ikke lovligt at campere på stedet. 

Tiltaget møder forståelse 

Og stik imod, hvad man måske skulle tro, så bliver de nye afspærringer modtaget positivt af campisterne. I hvert fald af dem, som vi fredag talte med. 

- Vi synes jo, det er dejligt, at der også er nogle steder, hvor man ikke kan køre hen med bil, lyder det Jens Hansen fra Bryrup, der kører Danmark tynd i sin autocamper, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jens Hansen synes afspærringen er en god ide.

- Jeg synes ikke, man skal holde dernede med sin autocamper og slå telt op og sådan noget, så det er ok for mig, tilslutter Kaj Borup fra Ørsted sig. 

Også hos Dansk Autocamper Forening mener de, at det er vigtigere at passe på naturen. 

- Vi vil jo gerne være en del af naturen, men vi vil også gerne passe på naturen. Og vi har jo lige lavet en miljødag for at sørge for at samle affald og sådan noget, og det er jo også for at passe på naturen, så vi vil jo ikke på nogen måde ødelægge naturen, siger Anne Norup, der er formand for Dansk Autocamper Forening, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Kaj Borup i sin autocamper. Disse autocampere holder lovligt.

Naturoplevelserne er der stadig 

Men selvom området bag kæden nu er forbudt land for autocampere, så er der stadig rig mulighed for at nyde naturen fra første række, fortæller Steen Bonne Rasmussen. 

- Der er stadigvæk en stor parkeringsplads, som man gerne må holde på, og som man gerne må overnatte i sin autocamper på, som ligger lige ned til vandet, og hvor man stadigvæk har udsigten, siger han. 

Og stod det til den garvede campist, Jens Hansen, så måtte der sådan set også gerne komme endnu flere naturoaser. 

- Coronaen har vist, at der er flere og flere, der gerne vil ud i naturen, og det kunne måske være anledning til, at man overvejede, om man skulle have mere natur - og ikke bare for naturens og arternes skyld - men også for vores oplevelse, siger han. 

På nuværende tidspunkt har Naturstyrelsen Kronjylland dog ingen planer om at sætte flere af lignende afspærringer op i Østjylland, oplyser de til TV2 ØSTJYLLAND. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her