Smæk til lille sparekasse

Vistoft Sparekasse under skærpet tilsyn

Finanstilsynet har pålagt Vistoft Sparekasse at nedskrive i alt 17,7 mio. kroner. Det betyder, at den lille sparekasse i Knebel for første gang siden 2008 ender med et minus i det regnskab, der offentliggøres på tirsdag 1. april. Det skriver sparekassen i en pressemeddelelsen.

Samtidig er sparekassen kommet under skærpet tilsyn med krav om genopretning. Solvensgraden skal hæves fra 9 pct. til 20,5 pct.

- Det er rigtig ærgerligt, men vi må erkende, at vi ikke har været skarpe og hurtige nok til at opdatere og justere vores kreditter. Det får vi rettet op på nu, og vi arbejder med en genopretningsplan, så vi kan leve op til vores solvensbehov, siger formand Peter Hvidkjær.

Den store nedskrivning i år skyldes, som i flere andre pengeinstitutter, at Finanstilsynet anvender en meget kritisk vurdering af udlånskundernes rådighedsbeløb og værdier som for eksempel fast ejendom. Da den lokale boligmasse er faldet i værdi, stiger risikoen for udlånet - uagtet at kunderne betaler det, de skal.

- Reglerne skal naturligvis overholdes. Nu har vi taget ekstraordinært store nedskrivninger i 2013, og så må vi se fremad og forbedre en række forhold. Jeg, den øvrige bestyrelse og direktionen er overbevist om, at der er lysere tider forude, siger Peter Hvidkjær.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober