Undskyld!

Fregatten Jylland udsender dementi

Fregatten Jylland har med et glimt i øjet valgt at udsende et dementi og samtidig sende en undskyldning til den svenske konge.

Det sker efter, at Fregatten Jyllands ene kanon deltog i en prøveskydning i Oksbøl, hvor man skød - og ramte - en kopi af Fregattens egen skibsside.

Det får nu Fregatten Jylland til - ikke helt uden humør - at beklage, at man gennem lang tid har fortalt de mange besøgende i Ebeltoft, at svenskerne ikke kunne lave kanoner.

- Hver sommer har gæsterne på Fregatten Jylland fået at vide, at Fregattens svenske støbejernskanoner var meget upræcise. Guiderne har fortalt fregattens besøgende, at kanonerne ikke kan ramme en ladeport på 10 meters afstand. Efter at Fregattens kanonbesætning præsterede at ramme et stykke af skibssiden på størrelse med en ladeport (to gange tre meter) med fire skud ud af fire mulige, må vi undskylde. Kanonerne rammer ganske fint. Fregattens ledelse vil så snart det er belejligt sende en undskyldning til den svenske konge, for de nedsættende bemærkninger, vi gennem mange år ganske ubegrundet har udbredt om kvaliteten af svenske kanoner, oplyses det på på Fregattens hjemmeside.

Man lavede prøveskydningen i Oksbøl for at kunne vise gæsterne på museet, hvordan det har været for søfolkene på skibet at være i krig dengang.

Fregatten Jylland deltog blandt andet i Slaget ved Helgoland tilbage i 1864.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

Den 9. september 2020 brændte flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos.

Østjyske politikere: Vi er klar til at tage imod familier fra nedbrændt flygtningelejr