Sommerlig varme på vej - over 20 grader i næste uge

Et stort højtryk over Nordøsteuropa begynder efter weekenden at sende tør og varm luft op over landet

Selvom vi har været igennem nogle kølige og blæsende døgn efter weekendens gedigne forårsvarme, er det snart igen tid til at finde det lette sommertøj frem.

Efter weekenden peger alle prognoser nemlig på, at det varme vejr vender tilbage til Danmark - og dét med temperaturer nogle steder over 20 grader.

Sol og varme efter regn i weekenden

Varmen kommer frem til Danmark efter en weekend, som især vil byde på en lørdag med regn flere steder i landet, men allerede søndag begynder varmen at strømme ind over den østlige del af landet, hvor temperaturen kan komme op i underkanten af 20 grader.

Efter weekenden forstærkes et højtryk fra Rusland ind over Skandinavien, og det sender tør og varm luft frem til Danmark fra sydøst.

Derfor venter der med al sandsynlighed en række dage med solrigt, tørt og varmt aprilvejr i næste uge, hvor temperaturen nogle steder kan komme op mellem 20 og 22 grader.

Man skal dog som altid i foråret være opmærksom på, at det bliver mærkbart køligere ved kyster med pålandsvind.

Syvdøgnsskema den 12. april 2018.
Syvdøgnsskema den 12. april 2018. Foto: TV 2 Vejret

Tid for både solcreme og birkepollen

Ud over at det varme vejr kan betyde, at bøgen springer ud, og at iskioskerne får kronede dage, er der også en bagside af det smukke vejr.

UV-indekset stiger og solcremen skal findes frem, men endnu vigtigere for landets mange allergikere er, at antallet af birkepollen over få dage kan risikere eksplodere.

De første birkepollen spredes typisk i løbet af april, men efter en kold afslutning på vinteren kan det meget varme forårsvejr få birketræerne i fuld flor inden for ganske kort tid.

Forventet vejrsituation på mandag den 16. april 2018. Et stort højtryk sender sol og varme frem til Danmark.
Forventet vejrsituation på mandag den 16. april 2018. Et stort højtryk sender sol og varme frem til Danmark. Foto: TV2 VEJRET

Varmt og sommerligt vejr for årstiden

Selvom vi med års mellemrum har meget flot og varmt aprilvejr, så er temperaturer over 20 grader midt i april ganske varmt for årstiden, og regulære sommerdage med over 25 grader i årets anden forårsmåned hører til sjældenhederne.

Den tidligste sommerdag nogensinde i dansk vejrhistorie kom den 17. april 1964, hvor temperaturen i Vestjylland kom op på 25,2 grader.

Årets hidtil varmeste dag fik vi lørdag i sidste uge, hvor man i Midtjylland kom op på 21,9 grader, mens man søndag målte 20,2 grader i København.

Det var tilmed den varmeste dag i hovedstaden så tidligt på året i 50 år.

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Skilt qr-kode aarhus

Politiet advarer: Falsk kode med DR-logo fjernet fra opgange

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt