Aarhus har endelig vendt indbrudskurven

Efter flere år med stigninger i antallet af indbrud i Aarhus, er udviklingen nu vendt

Flere aarhusianere er blevet en del af nabohjælpsordningen, og det sammenholdt med et stort fokus fra Østjyllands Politi på indbrud i private hjem giver nu en positiv udvikling. Der er nemlig for første gang i flere år sket et fald i antallet af indbrud i Aarhus.

Mange danske byer har siden 2011 oplevet et fald, men i Danmarks andenstørste by var man fortsat plaget af ubudne gæster rundt om i hjemmene. Derfor søsatte Aarhus Kommune i samarbejde med politiet en ny kampagne i år.

- Vi finder hele tiden nye værktøjer til bekæmpelsen af indbrud. I Aarhus har mange af dem så gennem en længere periode desværre ikke båret frugt, men det er så lykkes nu, fortæller politiinspektør hos Østjyllands Politi, Jan Andersen.

Budskabet i kampagnen lød 'Stå sammen - nabohjælp kan forebygge op til hvert fjerde indbrud', og fokusset var således på at få borgerne inddraget i kampen mod indbrud. Det gjorde man gennem infomøder for boligejerne.

- For politiet har indbrud i privat beboelse højeste prioritet, men alle undersøgelser viser, at folk kan gøre meget selv for at undgå de ubudne gæster, forklarer Jan Andersen.

Bør sikre sig mod juleindbrud

I den kommende tid er det så højsæson for netop indbrud, og derfor har man fra Østjyllands Politi da også planer om at advare områdets borgere.

- Vi vil være massivt til stede i pressen, hvor vi kommer med råd til, hvordan folk ganske banalt kan sikre sig mod indbrud, siger politiinspektøren.

Han nævner tænd/sluk lamper i hjemmet, en bil i indkørslen og inddragelse af familien og naboerne.

- Det betyder meget, hvis man får naboen til at tømme sin postkasse og putte lidt skrald i affaldsspanden. Der skal se ud som om, at der er nogen hjemme. Så det er også godt at have en bil holdende i indkørslen og sørge for, der bliver ryddet sne, lyder rådene fra Jan Andersen.

I Aarhus har indsatsen betydet, at man i de første ni måneder har kunnet konstatere 1466 indbrud mod 1944 samme periode sidste år.

I løbet af 2015 er antallet af husstande i Aarhus, som er tilmeldt Nabohjælpsordningen fra Trygfonden, steget fra 3422 til 7438, og det er tydeligt at se, at i de områder, hvor der har været holdt infomøder, har stigningen været størst.

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

Den 9. september 2020 brændte flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos.

Østjyske politikere: Vi er klar til at tage imod familier fra nedbrændt flygtningelejr

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige