Aarhus Jazz Festival: Vi er nået ud til nye målgrupper

Arrangører er glade for koncerter i domkirken og på Helsingør Theater

Ved at flytte flere koncerter væk fra de traditionelle steder i Midtbyen er det lykkedes Aarhus Jazz Festival at nå ud til at bredere publikum end normalt.

Det mener festivalens sekretariatsleder, Ilse Vestergaard, efter de fem første dage med swingende jazzrytmer fra både inden- og udendørs scener i det centrale Aarhus.

Foruden scenerne på Klostertorvet og Bispetorv har der været koncerter i Aarhus Domkirke samt i Helsingør Theater i Den Gamle By. Ifølge Ilse Vestergaard har det betydet, at også andre end traditionelle jazz-fans har hørt musikken.

SE OGSÅ: I dag går det løs: Aarhus Jazz Festival har fået vokseværk

Da Ulrik Spang-Hanssen og Søren Nørbo Duo onsdag spillede i Aarhus Domkirke var publikummet således et andet end det, der befandt sig på Bispetorv kun et stenkast derfra.

- Vi synes, at vi skal ud på nogle nye spillesteder, for så kommer der også et andet publikum. Nogle er vant til at gå til koncerter i domkirken. Koncerten om onsdagen kl. 17 lå på samme tidspunkt, som domkirken normalt har koncerter. Det bevirker, at det publikum, der normalt komme der, også vil komme, siger Ilse Vestergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Jazz-fest er i gang: Skal få folk til at vippe med tæerne 

Mens Ilse Vestergaard har været tilfreds med både musikken og valget af spillesteder, ærgrer hun sig over noget, hun på ingen måde kan gøre noget ved, nemlig vejret.

Hele ugen har der været forholdsvis lave temperaturer, ligesom en stribe regnbyger med jævne mellemrum har sendt vand ned i hovedet på jazz-publikummet. Det halvdårlige vejr har betydet, at der i år er blevet langet færre kolde fadøl over disken end normalt.

- Vi vil gerne have noget mere solskin resten af tiden. Vi har ikke fået parasollerne slået op på hverken Klostertorvet eller Bispetorv. Vi har været nødt til at indrette os efter, at vejret er, som det er. Det betyder, at vi har en lavere omsætning på torvene, forklarer Ilse Vestergaard.

Aarhus Jazz Festival slutter på søndag.

Se et interview med sekretariatsleder Ilse Vestergaard øverst i artiklen.

Se en kort video fra en af weekendens koncerter i Aarhus.
20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Ny ungdomsklub

Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Covid-19 Live:
Pressemøde

Horesta bakker op om det nye varslingssystem

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober