Bytter job med ledige

Sygeplejersker bytter job med ledige kollegaer

I løbet af efteråret vil 80 sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter fra Sundhed og Omsorg gå på efteruddannelse samtidig med at 40 ledige kollegaer træder i deres sted på byens lokalcentre.

De første 10 sygeplejersker starter mandag den 20. august. Rådmanden vil udbrede initiativet til resten af kommunen:

 

- Dette initiativ med jobrotation kan være med til på samme tid at bekæmpe ledighed og løfte medarbejdernes kompetencer, siger sundheds- og omsorgsrådmand Thomas Medom om projektet.

Thomas Medom vurderer at Initiativet er så godt, at det også bør sprede sig til resten af kommunens afdelinger:

- Vi er i en ekstraordinær situation med en krise der har bidt sig fast - derfor skal der ekstraordinære løsninger til. Jeg vil derfor tage et forslag med til de kommende budgetforhandlinger om at udbrede jobrotationen til alle de områder i kommunen, hvor vi har stor ledighed. 

40 sygeplejersker

Den 20. august starter jobrotationen for 40 sygeplejersker der er fastansat i sundhed og Omsorg. De får en 14 ugers diplomuddannelse på VIA University College, mens der i den periode bliver ansat 20 vikarer ansat i 28 uger i alt.

Den 3. september starter næste fase, hvor 40 SOSU-assistenter går på 14 ugers efteruddannelse på Social- og Sundhedsskolen og erstattes af 20 vikarer der er ansat i 28 uger.

- Jobrotation vil være oplagt inden for mange områder i kommunen, fortsætter Thomas Medom. - Der står tre generationer af ledige nyuddannede uden fodfæste på arbejdsmarkedet, samtidig med at vi har en lang række medarbejdere med et stort behov for efteruddannelse for at blive bedre rustet til fremtidens arbejdsopgaver.

 

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

halloween

Coronaramt halloween-weekend bliver lun og tør

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

Jens Liebmann

Der er gået mode i mundbindene: - Maskerne er en accessory