DIF-formand: Uden privat støtte taber vi medaljekampen

Uden støtte fra eksempelvis Salling Fondene var den danske medaljehøst ikke blevet så flot som ved dette OL.

Skal Danmark i fremtiden hamle op med metalhøsten fra OL i Rio, er der brug for flere penge, lyder det fra eliteidrættens organisationer. Det skriver Politiken fredag.

Derfor har Danmarks Idrætsforbund (DIF) intensiveret jagten på private donationer sammen med Team Danmark.

- Den globale konkurrence i eliteidræt er så hård, at hvis ikke vi har eller får flere midler at gøre godt med, så vil vi ikke kunne klare os i konkurrencen fremover, siger Niels Nygaard, formand for DIF, til Ritzau.

Forventningen er, at der skal rejses mindst 100 millioner kroner over den næste olympiade - de fire år frem til OL i Tokyo. 

Niels Nygaard peger på, at idrætten allerede i dag nyder godt af støtte fra private partnere.

- På fondssiden har vi allerede nu et rigtig godt samarbejde med Salling Fondene bag Dansk Supermarked, som har ydet rigtig god opbakning i den forløbne periode. Det håber vi selvfølgelig at fortsætte med, siger han.

DIF-formanden mener, at andre danske fonde også har en interesse i at promovere Danmark gennem idræt. Det samme har virksomheder, som for eksempel eksporterer varer til udlandet.

Helt konkret har de private midler i år kunnet aflæses direkte i antallet af medaljer, der har slået den danske målsætning. Niels Nygaard peger blandt andet på sølvmedaljer høstet i cykling og roning.

- Hvis ikke vi havde haft mulighed for at lave nogle særlige foranstaltninger, hvor de (atleterne, red.) kunne bo tæt på træningsbanerne eller udvikle cyklerne, ville vi ikke have fået den sidste millimeter eller procentdel, som har gjort, at vi har fået medaljer, siger han. 

Og penge er lig med medaljer, bekræfter senioranalytiker Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut over for Politiken. Forskning på området viser ifølge ham, at penge er en af de mest afgørende faktorer for at skabe sportslig succes.

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Fire biler i sammenstød

Fire biler kørt galt

Skilt qr-kode aarhus

Politiet advarer: Mystiske skilte med DR-logo fjernet fra hoveddøre

Skærmbillede 2020-10-29 kl. 20.19.10

Mary mener mågekanoner kostede hendes hund livet – nu vil hun have dem fjernet