Må ikke foretage gyldige vielser: Står ved sit kvindesyn

Aroskirken i Aarhus vil kun have mænd i ældsterådet, og derfor opfylder den ikke ligestillingskravene fra Kirkeministeriet

Hvis et par vælger at blive gift i Aroskirken i Aarhus, skal de efterfølgende forbi rådhuset for at gøre ægteskabet gyldigt. Kirken opfylder nemlig ikke ligestillingskravene, hvilket får den konsekvens, at præsten ikke kan foretage gyldige vielser.

Det er Aroskirkens ældsteråd, der er årsag til den manglende tilladelse. Rådet består nemlig kun af mænd, og sådan fortsætter det med at være.

- Vores kvindesyn følger Bibelen, hvis retningslinjer siger, at den byrde, som den åndelige ledelse er, pålægger mændene. Derfor er der ingen kvinder i ældsterådet, forklarer præst i Aroskirken, Flemming Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Får ingen betydning i det daglige

Han mener ikke, at det er en diskriminerende beslutning, man fra kirkens side har taget.

- I det daglige har det ingen betydning - der er mænd og kvinder fælles om arbejdet, men lige på det her punkt får det så noget at sige, siger Flemming Hansen.

Kirken er blevet afvist sammen med en række muslimske trossamfund, men præsten mener ikke, at Aroskirken er for gammeldags, selvom samfundet udvikler sig i en retning med mere ligestilling.

Følger Bibelens ord hele vejen igennem

- Enten kan vi vælge at følge samfundet, som udvikler sig i mange retning, eller Bibelen som går i én retning og har én måde at vise, hvordan tingene skal hænge sammen på. Vi har så valgt at følge Bibelen, fortæller Flemming Hansen.

Kirken har efter præstens udsagn taget Bibelens ord alvorligt hele vejen igennem, og på den måde er trossamfundet kommet frem til beslutningen om ingen kvinder i ældsterådet.

Du kan høre hele interviewet med præsten Flemming Hansen øverst på siden. Her kommer han også med sin reaktion på, at kirken ikke må foretage gyldige vielser.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots