Yahya skal på de skrå brædder

Digtsamling bliver til en sceneopsætning

Den kontroversielle digtsamling "Yahya Hassan" af digteren af samme navn, som sidste år tog dagsordenen i de danske medier, bliver nu til en sceneopsætning.

Teatret Mungo Park Kolding åbner sæsonen 14/15 med en iscenesættelse af digtsamlingen efter aftale med forfatteren selv og Forlaget Gyldendal, skriver teatret i en pressemeddelelse.

Yahya Hassans digte, som allerede nu har placeret sig som en milepæl i nyere dansk litteraturhistorie, handler om opvæksten i ghettoen i Aarhus V med vold, svigt og kriminalitet.

- Yahya Hassan-digtene bidrager med relevante tanker og perspektiver på vores samfund. Det er bemærkelsesværdigt, at der allerede nu findes et utal af holdninger til, hvad digtsamlingen handler om. Dette er vel sagtens et tegn på værkets kvalitet, siger Mungo Park Koldings direktør, Lasse Bo Handberg.

- På Mungo Park Kolding ønsker vi at give vores publikum en forestilling, som ikke låser digtsamlingen fast i én fortolkning, men bevarer digtenes mange blikke og kritikpunkter på det danske samfund.

Mungo Park Koldings ambition er at skabe en musikalsk og poetisk scenekunstnerisk udgave af udvalgte billeder og situationer fra digtsamlingen "Yahya Hassan".

Det er instruktør Minna Johannesson, som sidste år vandt Reumert-prisen for bedste instruktør, der skal instruere opsætningen, og Mungo Park Kolding bliver det første teater, som iscenesætter digtsamlingen.

Forestillingen opsættes i samarbejde med Aalborg Teater og får urpremiere på Mungo Park Kolding i efteråret 2014.

Yahya Hassan modtog i november sidste år prisen for årets debutant for sin digtsamling ved bogmessen BogForum.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots