Bo H. har talt sekunder: ACH trækker ikke tiden ved indkast

AC Horsens-manageren var blevet så træt af at høre brok over, at hans hold skulle trække tiden. Derfor satte han og assistenten sig ned med et stopur

AC Horsens bruger evigheder på at afvikle deres standardsituationer.

Det er efterhånden et velkendt kritikpunkt som både modspillere, -trænere og fans har fremført mod Bo Henriksens mandskab i lang tid.

Men efter fredagens hjemmekamp mod FC København fik den karismatiske manager nok. Derfor satte han og assistenttræner Mads Lyng sig ned med et stopur for at undersøge, om deres hold nu også brugte så meget mere tid end deres københavnske gæster.

- Det eneste interessante for mig, er at vi skal se på fakta. I stedet for at nuancere det og indirekte prøve at påvirke dommerne, som er det Ståle Solbakken, (Kasper, red.) Hjulmand eller andre folk vil gøre, fordi de synes det er synd for dem, at vi er bedre til noget end de er, siger Bo Henriksen i tirsdagens Fodbold med Horup, inden han langer ud efter et interview med Solbakken i kølvandet på deres indbyrdes opgør.

- Jeg synes, det var irriterende, at Ståle igen går ud og siger, at det ikke burde være lovligt at tage så lang tid på et indkast og det ene og det andet. Tallene taler jo heldigvis for sig selv.

Efter superligakampen mellem AC Horsens og FCK beklagede gæsterne sig over, at hjemmeholdet trak tiden ved standardsituationer.
Efter superligakampen mellem AC Horsens og FCK beklagede gæsterne sig over, at hjemmeholdet trak tiden ved standardsituationer. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

- Det er sørgeligt 

Og så kommer vi til tallene.

Ja, AC Horsens brugte mere tid pr. standardsituation end FC København. Men det var blot 0,2 sekunder i gennemsnit. 

Ser man på de så udskældte indkast i kampen mod FCK, brugte horsensianerne i snit fire sekunder mere pr. indkast end deres gæster. Ser man på frispark og især målspark, så var det altså københavnerne, der brugte markant mest tid.

quote Normalt er han jo super intelligent, men faktuelt har han jo absolut ikke ret på noget som helst parameter her. 

Bo Henriksen om Ståle Solbakken

Derfor ærgrer det Bo Henriksen at hans norske kollega går ud og spiller et spil i pressen, som han ikke har belæg for.

- Normalt er han jo super intelligent, men faktuelt har han jo absolut ikke ret på noget som helst parameter her. Og det er jo bare sørgeligt. Og mest af alt sørgeligt, fordi det kommer til at kunne påvirke. Jeg tror som udgangspunkt ikke, at dommerne tænker over det, men man har det indirekte i baghovedet.

Du kan se hele AC Horsens' udregninger om standardsituationerne fra kampen mod FC København herunder.

Tid brugt på standardsituationer

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte