Chris Anker håber på Touren

Hammel-rytteren vil til Frankrig

I fjor måtte Chris Anker Sørensen skuffet konstatere, at han for første gang i fem år ikke fik plads på holdet til Tour de France.

Og med en bred og stærk trup hos Tinkoff-Saxo risikerer den danske bjergrytter en lignende besked fra Bjarne Riis, når holdets skal sættes til det franske etapeløb sidst på foråret.

- Jeg er inde i billedet, men sidste år troede jeg, at jeg skulle køre det. Det skulle jeg så ikke. I år tænker jeg, at jeg nok ikke skal køre det, og så må vi se. Men muligheden er der da, siger Chris Anker Sørensen.

- Min fornemmelse er, at vi er rigtig mange inde i billedet, sådan cirka en 15-16 mand. Alberto Contador er nok rimelig sikker. Men ellers ved jeg ikke, siger Chris Anker Sørensen.

Lige nu sætter Hammel-rytteren sig andre mål, først i søndagens Liege-Bastogne-Liege, hvor han i 2011 sikrede sig en sjetteplads.

- Lige nu har jeg fokus på at gøre det godt i Liege, og derefter vil jeg gerne gøre det godt i Giro d'Italia, som jeg glæder mig meget til at køre. Så må vi se, hvad der sker. Jeg tænker ikke så meget over det.

- Selvfølgelig vil jeg gerne køre Touren, men jeg vil også gerne køre cykelløb og lave resultater, og ikke bare for at komme med i Touren.

Blandt de 15-16 ryttere i russerholdets bruttotrup vurderer Chris Anker Sørensen, at han er direkte konkurrence med Jesus Hernandez, Oliver Zaugg og Sérgio Paulinho.

I løbet af ugen fik Tinkoff-holdets Michael Rogers officiel besked om, at han ingen kan køre cykelløb, efter at han sidste år blev stoppet af cykelunionen efter en clenbuterol-sag.

Australieren tager dermed med stor sandsynlighed en af pladserne, og efterlader dermed en mindre til de håbefulde. Det generer ikke Chris Anker Sørensen.

- Det er vigtigt for holdet med Rogers. Det er sindssygt vigtigt for Albertos chance for succes med al den erfaring, han kommer med.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Hot spot aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspots