OJ-dokumentar påvirker minister

Vil ændre på sikkerhedsloven til søs

Erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF) vil nu have skærpet sikkerhedsreglerne til søs. Det sker efter, at TV 2 | ØSTJYLLAND sendte en dokumentar om et kutterforlis i Grenaa.

Den 24. oktober i år sendte TV 2 | ØSTJYLLAND dokumentarudsendelsen "Forliset i Kattegat", som går tæt på en ulykke i januar 2011, hvor en svensk coaster kolliderede med en kutter fra Grenaa. Ved en fejl fik Søværnets Operative Kommando aldrig alarmeret kystredningen i Grenaa, og de to fiskere om bord, far og søn, omkom.

Udsendelsen dokumenterer, at det ikke kun var SOK, som fejlede den tragiske nat på Kattegat. Både søfolk og redningstjeneste begik fejl på fejl, som kan have været udslagsgivende for, at hverken Palle eller Niels Arvid Hansen overlevede.

Erhversminister og formand hos SF, Annette Vilhelmsen, vil derfor nu have gjort noget ved søsikkerhedsloven, så hensynsløs sejlads bliver straffet - præcis som den gør i trafikken.

Se med i aften kl. 19.30, hvor vi sender et tv-indslag om, hvad politikerne vil gøre ved det, og så besøger vi de efterladte til de to omkomne.

Du kan i øvrigt genudse dokumentaren på onsdag kl. 20.00 på vores egen kanal eller se det lige her.

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

Amalie Dalby

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

Influenza vaccine

Ældre og syge får nej til influenzavaccine

COVID-19 LIVE
Supermarked

Nu gælder kravet om mundbind i supermarkederne

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker