Gode råd: Sådan undgår du bakterier i påskefrokosten
En god påskefrokost i godt selskab kan nemt trække ud, men når laks, fiskefilet, rullepølse og leverpostej har stået ude i to-tre timer, er der risiko for, at den har fået besøg af uønskede bakterier.
Det oplyser Fødevarestyrelsen.
Styrelsen har derfor udsendt de her fire råd til, hvordan man undgår bakterier i påskefrokost-maden:
- Server kun så meget mad, som du regner med vil blive spist. Server gerne retterne ad flere omgange.
- Kolde retter som laks og kødpålæg skal først ind på bordet lige inden servering.
- Servér varme retter rygende varme og sæt eventuelle rester hurtigt på køl.
- Lad ikke madvarer stå og lumre på påskebordet - direkte ind i køleren med dem, når serveringen er slut. Så kan resterne sagtens gemmes til dagen efter.
Hvis du følger rådene, kan madresterne godt genopvarmes - også den lune leverpostej - bare maden er blevet kølet hurtigt ned og varmes rigtig godt igennem.