Seneste nyt

Her får du dagens østjyske nyheder i kort form. Vi opdaterer fra morgen til aften, hver dag. Du kan sende tips, billeder og video til tip@tv2oj.dk

Oversigt

Gode råd: Sådan undgår du bakterier i påskefrokosten

En god påskefrokost i godt selskab kan nemt trække ud, men når laks, fiskefilet, rullepølse og leverpostej har stået ude i to-tre timer, er der risiko for, at den har fået besøg af uønskede bakterier.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Styrelsen har derfor udsendt de her fire råd til, hvordan man undgår bakterier i påskefrokost-maden:

  1. Server kun så meget mad, som du regner med vil blive spist. Server gerne retterne ad flere omgange.
  2. Kolde retter som laks og kødpålæg skal først ind på bordet lige inden servering.
  3. Servér varme retter rygende varme og sæt eventuelle rester hurtigt på køl.
  4. Lad ikke madvarer stå og lumre på påskebordet - direkte ind i køleren med dem, når serveringen er slut. Så kan resterne sagtens gemmes til dagen efter.

Hvis du følger rådene, kan madresterne godt genopvarmes - også den lune leverpostej - bare maden er blevet kølet hurtigt ned og varmes rigtig godt igennem.