Får kørekort uden at kunne køre

Et udenlandsk kørekort kan byttes til et dansk, selv om indehaveren aldrig har prøvet at køre en bil, siger kørelærer fra Hørning.

Udlændinge kan uden videre få ombyttet kørekortet fra hjemlandet til et dansk uden nogensinde at have siddet bag et rat. Det siger kørelærer Bjørn Arne Skinnerup fra Hørning ved Århus til metroXpress.

Han har flere eksempler på blandt andet borgere fra de tidligere sovjetrepublikker, der har købt sig til et kørekort uden at have fået undervisning eller været oppe til køreprøve.

- Når de så flytter til Danmark, kan de gå op på politistationen og bytte deres kort til et dansk. Ganske vist stiller politiet krav om en orienterende prøve, men min erfaring siger mig, at det aldrig sker. Det er meget bekymrende, siger Bjørn Arne Skinnerup.

- Min egen kone fra Kasakhstan købte sit kørekort og fik det byttet til et dansk. Hun havde aldrig kørt en bil. Mange af de lande, vi har ombytningsaftaler med, har udmærket køreundervisning, men har man penge, kan man få kortet uden, tilføjer han.

Kørelæreren har nu sendt et brev til Folketingets Trafikudvalg for at gøre opmærksom på problemet.

Se mere i dagens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND.

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Retten i Aarhus byretten

Sten og fyrværkeri: Betjente angrebet af gruppe i Brabrand

Knust rude

Stenkaster knuser ruder i ly af natten: Politiet efterlyser vidner

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

politibil

Mand fundet død efter brand

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat