Datter kritiserer sygehusledelse

Regionshospitalet Randers har forsøgt at lægge låg på fejl, lyder kritikken fra pårørende til 79-årig nu afdød mand

Hanne Anthony og hendes bror Per mistede i 2013 deres far under en indlæggelse på Regionshospitalet i Randers.

Dødsfaldet skyldtes en række fejl, som den overlæge, der stod for behandlingen, begik. Lægen fik derfor i denne måned kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn for at handle 'under normen for almindelig anerkendt faglig standard'.

Se også: Hospital: Vi lytter til kritikken

Søskendeparret er tilfreds med afgørelsen og mener, at lægen har fået sin dom. Til gengæld retter de nu en voldsom kritik af den måde, som ledelsen på hospitalet har håndteret sagen på.

Ifølge Hanne Anthony har Regionshospitalet Randers forsøgt at dysse omstændighederne omkring hendes fars dødsfald ned. Faderen, den 79-årige Bent Hougaard, døde den 24. januar 2013 to uger efter en operation.

Under operationen gled den tube, der skulle sørge for hans vejtrækning op og efterlod ham uden ilt i mindst fem minutter.

Der var kun én læge til stede under operationen, men det var ikke den forklaring, som hospitalet gav til Patientombuddet, der skulle vurdere de pårørendes klagesag.

- Hospitalet ændrede de instrukser, de sendte. Det var ikke de instrukser, der var gældende, da min far døde. De lempede dem, så der stod, at der kun skulle være én læge til stede, mens der i januar stod i selv samme instrukser, at to læger skulle være til stede, siger Hanne Anthony.

Fortielser og løgne

Under operationen af Bent Hougaard var der en læge og en sygeplejerske, der at foretage en trakeotomi, som skulle hjælpe med at skabe bedre luftvejspassage.

Efter dødsfaldet angav Regionshospitalet Randers hændelsen som 'et hændeligt uheld' og ikke, at det skete på grund af lægefejl.

Det er bare et blandt mange eksempler på, at hospitalet flere gange har fortiet oplysninger, fortæller Hanne Anthony:

- Det sted er gennemsyret af dårlig ledelse. Hvis du eller jeg lavede fejl på vores arbejde, måtte vi jo også stå ved dem. De lyver og lyver gang på gang og dækker over hinanden, siger hun.

Se også: Fejl kostede Bent livet

Søskendeparret Hanne og Per Anthony vil nu sende et brev til medlemmerne af regionsrådet i Region Midtjylland for at få kulegravet sagen:

- Vi vil gerne have placeret et ansvar, siger Hanne Anthony og hentyder til sygehusledelsen.

TV 2 | ØSTJYLLAND forsøger i dag at få en kommentar fra ledelsen på Anæstesiologisk afdeling på Regionshospitalet i Randers, som var den afdeling, der behandlede Bent Hougaard.

Du kan læse mere til Disciplinlærnævnets kritik af den pågældende overlæge ved at klikke her.

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

narko narkotika amfetamin speed

54-årig idømt fire års fængsel i sag om stort narkonetværk

Mundbind Bilka

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

coronatest podning corona covid-19 visir

Danmark har 860 nye smittetilfælde

COVID-19 LIVE
Coronatest Region Midt 20.08.2020

24 elever fra efterskole smittet med corona

Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren