Randers skubber FCN ned i Superligaens tunge halvdel

Udgivet

FC Nordsjælland var en skygge af sig selv i Randers og tabte 0-4 til et velspillende hjemmehold. Det skriver Ritzau.

Superliga-kampen mellem Randers FC og FC Nordsjælland i Cepheus Park i Randers er netop slut. Og det blev til en sejr for Randers FC, der ifølge Ritzau nærmest ydmygede nordsjællænderne, der leverede en 'tam indsats'.

Dermed dumper nordsjællænderne ud af tabellens øverste halvdel og ned på syvendepladsen. Randers overhaler til gengæld både FCN, Brøndby og Silkeborg og er nu nummer fire med 21 point efter 13 kampe.

Seneste nyt

Her får du dagens østjyske nyheder i kort form. Vi opdaterer fra morgen til aften, hver dag. Du kan sende tips, billeder og video til tip@tv2oj.dk

Tåge kan genere trafikanterne tirsdag morgen

Skyer har omringet Danmark, og mandag aften og nat kan der dannes tåge flere steder, som måske stedvis kan genere trafikken tirsdag morgen. Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, på X.

Resten af oktober forventer DMI byder på en mild vejrtype, der er præget af gråvejr det meste af tiden. Og hvis solen endelig skulle bryde igennem, er det om at nyde den - for det bliver nok kun i korte perioder.

Skyerne over Danmark kommer ikke til at kaste de store nedbørsmængder af sig, selvom der i perioder kan falde lidt regn eller finregn.

Fredens Torv skal være bilfri

20 træer og plantebede og et podie til mindre koncerter. Og så bliver der lukket permanent for biler.

Sådan ser fremtiden ud for Fredens Torv i Aarhus. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

De seneste to år har man prøvet at begrænse biler og trafik på torvet, så der blev gjort plads til flere siddepladser til udeservering, og det er altså den succes, som nu skal gøres permanent.

Sporfejl giver yderligere togaflysninger

GoCollective aflyser yderligere tog mellem Aarhus H og Langå. Det drejer sig om tog fra Aarhus H klokken 19.54 og 18.54, samt toget fra Viborg Station klokken 20.09.

Aflysningen skyldes fejl på sporet. Grundet aflysningerne standser DSB's InterCity-tog ekstra i Hinnerup og Hadsten, oplyser DSB, som skriver, at Banedanmark arbejder på at rette fejlen. Deres nuværende prognose lyder, at man tidligst fra klokken 21.00 igen kan køre efter planen.

Milepæl i millionudvidelse nået

Næstformand i Købmand Herman Sallings Fond Karin Salling, rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad og bestyrelsesformand for ARoS Laura Hay Uggla slog den sidste barriere ned i fællesskab. / Foto: Aarhus Kommune

Museet Aros i Aarhus har nu direkte adgang til den store og milliondyre museumsudvidelse, der inkluderer 'The Dome, a Skyspace by James Turrell', som efter planen skal stå færdigt i 2025. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Mandag blev de sidste barrierer mellem den eksisterende museumsbygning og den underjordiske udvidelse fjernet. Det underjordiske udstillingsgalleri skal dedikeres til installationskunst skabt specielt til galleriets arkitektur.

Sammenbygningen er en milepæl i projektet, som gør, at museets gæster, når udvidelsen står færdig, vil kunne bevæge sig fra Aros’ ankomstområde, en etage ned og ind i museets nye, underjordiske galleri.

Flere togaflysninger mandag

Tog mellem Aarhus H og Herning Station afgang klokken 16.26, er aflyst, oplyser GoCollective. Det samme er toget i den anden retning, mellem Herning Station og Aarhus H, klokken 19.02.

GoCollective henviser til de næste afgange.

Aflysningerne skyldes afledte virkninger af fejl på sporet.

Pindsvinet kæmper: Fra ’livskraftig’ til ’nær truet’

Der bliver færre og færre pindsvin i naturen. Det fører nu til, at dyret ændrer status på den internationale rødliste over truede arter. Fra at være klassificeret som livskraftig bliver pindsvinet nu vurderet til ’nær truet’. Det skriver Verdensnaturfonden ifølge Ritzau.

Det er IUCN, der står bag den internationale rødliste, og som i dag offentliggør en ny vurdering af det europæiske pindsvin. Det europæiske pindsvin lever i det meste af Vesteuropa, herunder også i Danmark.

Pindsvinets tilbagegang skyldes særligt mangel på levesteder, fordi landbrug og boligkvarterer overtager store dele af de områder, der før var natur.

Nordic Waste-oprydning efterlader kommune med kæmpe regning

Oprydningen efter Nordic Waste ser ud til at lande på samlet set 500 millioner kroner, hvoraf staten bidrager med 200 millioner kroner. Det skriver Ritzau.

Det efterlader Randers Kommune med en regning på cirka 300 millioner kroner, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

- Det er en meget stor udgift, og vi har sagt hele tiden, at vi har brug for hjælp til at håndtere udgifterne, siger kommunaldirektøren.

Regeringen vil skærpe straf for opioider

Regeringen præsenterer mandag et udspil mod opioider. Det kommer til at indeholde skærpet straf for salg af opioider, erfarer TV 2. I dag kan pushere slippe med bødestraf, hvis de bliver taget med under 3000 opioid-piller. En manøvre, som har fået navnet "morfinfinten". Men regeringen lægger i sit udspil op til, at strafniveauet for salg via sociale medier og eksempelvis kiosker ændres, så de nuværende bødestraffe erstattes med fængsel.

Ingen tog mellem Ulstrup og Langå

Grundet fejl på signalerne kører der i øjeblikket ingen tog mellem Ulstrup og Langå Station. Det oplyser GoCollective.

Aflysningerne skyldes fejl på sporet.

Der indsættes busser fra Ulstrup og Langå, som kører i pendulfart imellem de to stationer, oplyser GoCollective.

Spildevand skal tjekkes for opioider

Et længe ventet udspil fra regeringen, som skal forhindre, at børn og unge bliver afhængige af opioider, er præsenteret mandag eftermiddag.

Udspillet indeholder 24 initiativer. Et af dem handler om tjek af spildevand i blandt andet Aarhus.

Spildevandet i de seks største danske byer skal undersøges for indholdet af opioider. Dermed kan et misbrug af stofferne spores, og myndigheder kan lettere sætte ind i specifikke områder. 

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her