Får erstatning fra banken

Jyske Bank har betalt erstatning til to investorer

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg har nu betalt erstatning plus renters renter til to af bankens investorer i den såkaldte Jihmo-sag.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden, der har haft mandat til at føre sagen på vegne af de to investorer. Jyske Bank har ydet fuld kompensation for at få afsluttet tvisten og dermed undgå domsforhandlingerne i sagen.

Den handler om investeringer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral Obligationer - deraf navnet Jihmo. Og allerede tilbage i september 2012 fik en gruppe investorer, der har tabt op imod 800 millioner kroner efter rådgivning fra Jyske Bank, dækket en stor del af tabet.

Samlet lød tilbuddet på en kompensation på godt 80 procent af deres tab, der kom til at koste banken omkring 640 millioner kroner. Men to af omkring 1100 investorer valgte at takke nej til tilbuddet.

Overtrådte finansielle regler

Forbrugerombudsmanden vurderede, at Jyske Bank havde overtrådt de finansielle regler om god skik og derved pådraget sig et erstatningsansvar. Ombudsmanden videreførte derfor de to investorers sag ved retten.

Investeringen blev foretaget via en hedgefond, der blev solgt som en sikker investering med lav risiko. Alligevel endte investorerne med at tabe 80 procent af deres indskud. Det medførte en byge af sagsanlæg imod banken. Og siden gik også Forbrugerombudsmanden ind i sagen.

- Sagskomplekset har fyldt meget under oprydningen efter finanskrisen, og jeg har set frem til en endelig afklaring. Det er Jyske Bank, som har valgt at afslutte sagen uden domsforhandling ved at betale det fulde erstatningskrav og renter, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

- For mit vedkommende er sagen afsluttet. Jeg glæder mig naturligvis over, at de to investorer, der ved at afslå forligstilbuddet valgte at løbe risikoen for at tabe sagen og ikke få erstatning, nu har fået fuld kompensation for deres tab, siger forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

Mona Juul

Virksomheder kan gå i coronadvale og få betalt faste udgifter

danish crown gris svin slagte slagter

Fødevarestyrelsen lukker ulovligt østjysk hjemmeslagteri

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm