Skanderborg: V vil komme stærkt tilbage

Venstre i Skanderborg går endnu engang tilbage i ny måling, men partiet er alligevel fortrøstningsfuld

En meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 | Østjylland viser, at Venstre i Skanderborg igen går tilbage, efter at partiet tilbage under kommunalvalget i 2013 mistede to mandater og gik 3,5 procentpoint tilbage. Denne gang er det 2,2 procentpoint, man ser ud til at miste.

Midtvejsvalg i Skanderborg: Status quo i rød og blå blok

- Jeg forventer, at vi kommer stærkt tilbage og hiver stemmerne hjem. Det er nemlig tit tilfældet, at folk sætter kryds efter, hvilken personer de støtter, og der har vi stærke kandidater, siger byrådsmedlem Søren Erik Pedersen (V).

Stort byggeri koster stemmer

Han tror, at stemmefaldet især skyldes manglende promoveringsmuligheder og et stort byggeprojekt, som Venstre bakkede op om.

Gaarde er en vellidt herre i Skanderborg

- Borgmester Jørgen Gaarde klipper jo en masse snore og gør opmærksom på sig selv, og i den forbindelse har vi ikke helt de samme muligheder. Derudover tror jeg, at vi har mistet stemmer ved at bakke om byggeriet Skanderborg Fælled, som en del venstrefolk var imod, forklarer Søren Erik Pedersen.

I den anden mere positive ende af skalaen er det Liberal Alliance og Alternativet, der markerer sig positivt i Skanderborg. Førstnævnte går to procentpoint frem og sætter sig solidt på et mandat, mens Alternativet får 4 % af stemmerne og ligeledes ligger til et mandat.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender mandag aften en direkte tv-debat om Skanderborg Kommune med deltagelse af politikere fra alle byrådets partier.

Ole Bjerg Jørgensen

Oles bodega stadig til salg – nu giver han endnu mere rabat

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

Mona Juul

Virksomheder kan gå i coronadvale og få betalt faste udgifter

danish crown gris svin slagte slagter

Fødevarestyrelsen lukker ulovligt østjysk hjemmeslagteri

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm