Fregatten skal atter under tag

Skal ombygges for knap 5 mio. kr.

Fregatten Jylland i Ebeltoft skal atter forsynes med tag, men kun om vinteren.

Det er  A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinneys Møllers Fond til Almene Formaal, som har skænket Fregatten Jylland 4,9 mio. kr. til det nye tag. Da den ankom til Ebeltoft i 1960 var den også "under tag".

- Hvert år vedligeholder vi skibet for 4,8 mio. kr. i gennemsnit. Det indebærer at vi også skifter betydelige dele af skibet ud, hvilket i længden er en uholdbar situation, siger fregattens direktør Benno Blæsild i en pressemeddelelse. Med donationen får vi nu mulighed for at beskytte den 150 år gamle fregat mod det barske danske vintervejrlig.

Taget bliver en rekonstruktion af det tag, som Fregatten Jylland i 1860 blev afleveret fra Holmen til Søværnet med. I datidens sprogbrug kaldte man det for et amovibelt tag. Hver vinter, når flådens træskibe lå i lejet ved Holmen, blev alle skibene - også Fregatten Jylland - forsynet med tag. Om foråret, når flåden atter stod til havs, fjernede man tagene igen.

Fregatten Jyllands tag er klar til montering i efteråret 2013, men allerede i den forestående påskeferie kan besøgende på Fregatten Jylland se en model af, hvordan Fregatten Jylland kommer til at tage sig ud med sit nye tag.

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger