Mælkesnitte-tyv tog et dyk i kassen: Blev overmandet af kunde

En 41-årig mælkesnittetyv tog tirsdag aften et dyk i kassen i en Rema 1000-butik i Sabro. En kunde løb efter ham og lavede en civil anholdelse

I går aftes, tirsdag, fik personalet og kunderne i en Rema 1000-butik en noget speciel oplevelse.

Det drejer sig om en episode lidt før klokken 21, hvor en 41-årig mand går ind i butikken på Stillingvej i Sabro.

quote Vi opfatter det som en afledningsmanøvre. Altså med de her kassedyk, hvor man afleder ekspedientens opmærksomhed ved at lade som om, man vil købe en vare.

Jeanette Løv Rasmussen, Østjyllands Politi

- Personalet bemærker ham allerede, da han træder ind i butikkens vindfang, fordi han bare står derinde og kigger sig omkring, hvorefter han går ud igen og kommer tilbage med en anden mand, siger Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Den 41-årige mand og den anden mand går rundt i butikken og kigger, og de ender til sidst oppe ved kassen, hvor den 41-årige lader som om, at han vil købe en mælkesnitte.

Da ekspedienten åbner for kassen, laver manden et stort dyk ned i kassen, hvor han hiver fat i en mængde penge, som han løber afsted med.

Episoden fandt sted i en Rema 1000-butik på Stillingvej i Sabro.
Episoden fandt sted i en Rema 1000-butik på Stillingvej i Sabro. Foto: Google Street View

Det er noget, som politiet ofte har set før i lignende sager.

- Vi opfatter det som en form for afledningsmanøvre. Altså med de her kassedyk, hvor man afleder ekspedientens opmærksomhed ved at lade som om, man vil købe en vare - og når man så skal til at betale, og ekspedienten åbner for kassen, så stikker man afsted med kontanter. Det har vi set før, siger Jeanette Løv Rasmussen.

Men så sker der noget uventet. For tyveriet fik en anden kunde til at sætte i løb efter gerningsmanden, hvorefter han får overmandet og tilbageholdt ham og laver således en civil anholdelse.

- Vi anbefaler egentlig, at man så vidt muligt betragter på afstand, så man kan være et godt vidne for politiet, og så man ikke bringer sig selv i fare, siger hun, men uddyber herefter:

- Men kunden har udvist god form for handlekraft og har været en god medborger. Han handler efter sit instinkt, så vidt jeg har forstået, og det har været en stor hjælp. Så det skal han have tak for, siger Jeanette Løv Rasmussen.

Det lykkedes ikke politiet at få fat i den formodede medgerningsmand, men de hører gerne fra eventuelle vidner. Episoden fandt sted i Rema 1000 på Stillingvej i Sabro.
Det lykkedes ikke politiet at få fat i den formodede medgerningsmand, men de hører gerne fra eventuelle vidner. Episoden fandt sted i Rema 1000 på Stillingvej i Sabro. Foto: Google Maps

Den 41-årige gerningsmand bliver tilbageholdt, indtil politiet ankommer. Under visitationen finder politiet også fem mælkesnitter i lommen.

Han bliver derfor anholdt og sigtet for tyveri af 1200 kroner fra kassen og fem mælkesnitter, som politiet formoder er fra den pågældende butik. Selv erkender han tyveriet.

Det lykkedes ikke politiet at få fat i den formodede medgerningsmand, men de hører gerne fra eventuelle vidner.

Magnus Heunicke

Regeringen klar med nyt corona-varslingssystem

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte