Regnvejr er museums-vejr

ARoS topper på landsplan med rekord-besøgstal

Det kan godt være, at de fleste danskere har hulket over de massive regnskyl, der er væltet ned i løbet af sommeren, men i landets indendørs kulturvirksomheder har økonomicheferne næppe kunnet undlade at trække en smule på smilebåndet.

Mest markant er situationen på Aarhus-museet ARoS, der har mere end firedoblet besøgstallet primært takket være en ny udstilling med Olafur Eliasson.

Biografer og museer har nemlig skovlet millioner af kroner ind på ekstra entréindtægter takket være det elendige sommervejr, skriver dagbladet Børsen.

- Det har været en særlig god sommer i år, siger Carsten Skjøt, der er økonomi- og administrationschef på Louisiana.

Kunstmuseet i Humlebæk rundede i juli 65.000 besøgende. Det er 47 procent mere end budgetteret og 14 procent mere end samme måned i succesåret 2010.

- Når det er regnvejr, er det museumsvejr. Det er absolut en afgørende faktor for, om folk tager på stranden eller til Louisiana, siger Carsten Skjøt.

Lignende meldinger kommer fra andre af landets største museer som Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, der i juli måned lå henholdsvis 43 procent og 12 procent over tilsvarende måned sidste år.

Målt i kroner og øre ligger den største gevinst hos de danske biografer, der i gennemsnit har solgt 25 procent flere billetter i juli måned i forhold til samme måned sidste år.

Det svarer samlet set til en ekstra billetindtægt på op mod 20 millioner kroner alene for juli måned, og dertil kommer mersalget af sodavand, popcorn og slik, skriver dagbladet Børsen

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

Amalie Dalby

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

Influenza vaccine

Ældre og syge får nej til influenzavaccine

COVID-19 LIVE
Supermarked

Nu gælder kravet om mundbind i supermarkederne

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker