DF vil ikke være med til at skære i TV2-regionernes budget

Dansk Folkeparti vil gerne styrke lokale og regionale medier, og er derfor ikke begejstrede for regeringens planer om at spare på TV2-regionerne

TV2-regionerne - her i regionen er det TV2 ØSTJYLLAND - skal spare to procent om året i de kommende fem år, hvis det står til regeringen. Men den besparelse vil Dansk Folkeparti ikke støtte.

- Det er besparelserne på TV2-regionerne, som vi ser som den mest alvorlige knast i det her udspil, siger Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti.

Torsdag præsenterede kulturminister Mette Bock (LA) regeringens udspil til et medieforlig, og i dette udspil fremgår det, at TV2-regionerne i perioden mellem 2019-2024 skal spare 10 procent.

Dansk Folkeparti vil styrke de regionale og lokale medier, og går derfor til forhandlingsbordet for at ændre på regeringens forslag om besparelser på TV2-regionerne.

- Vi går jo ind i de her forhandlinger for at styrke de regionale og lokale medier, og det gælder også TV2-regionerne. Så vi kan slet ikke få øje på, at dette er en god idé at spare på TV2-regionerne, siger Morten Marinus.

SF: - Ikke det rigtige at gøre

Hos SF kom det bag på partiets medieordfører, at TV2-regionerne skal spare.

- Det kom bag på mig, da jeg så, man vil lægge så stor en besparelse på TV2-regionerne. To procent lyder jo ikke af meget, men hvis man sammenligner med, at man skærer to procent på uddannelse eller nogle af de andre, der er underlagt sparekrav, så ved vi, at det kommer til at betyde rigtig mange fyringer af journalister, og det er ikke det rigtige at gøre, hvis man gerne vil styrke journalistikken, siger Jakob Mark (SF).

VIDEO: Jakob Mark, der er medieordfører for SF, er overrasket over regeringens planer om at TV2-regionerne skal spare. 

TV2-regionerne er i dag kun finansieret af licensmidler, og har en række forpligtelser i forhold til at levere public service indhold – på samme måde som DR gør. I fremtiden skal borgerne ikke betale medielicens, men i stedet betale til medierne via skatten.

Forliget forventes at blive forhandlet på plads hen over sommeren.

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Skærmbillede 2020-10-29 kl. 20.19.10

Mary mener mågekanoner kostede hendes hund livet – nu vil hun have dem fjernet

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Brian Svenningsen 03

Store byggeplaner i letbaneby: Brians hjem kan ende i skyggen