Ikke flere indiske læger

Regionsformand Bent Hansen er træt af kritikken af de indiske læger. Nu anbefaler han, at rekrutteringen stopper.

De første af de i alt 31 indiske speciallæger i Region Midtjylland havde første arbejdsdag i februar, men siden da har der været masser af polemik omkring deres arbejde.
Og nu ser det ud til, at der ikke kommer flere af deres landsmænd til regionen, oplyser P4 Østjylland.

- Det, jeg anbefaler, er, at vi her og nu ikke går videre med at rekruttere læger fra Indien. Når de på den måde skal se deres faglighed kritiseret i det offentlige rum, er der ingen grund til at invitere dem. De kan tage til England, hvor de er godkendt som speciallæger fra dag 1, siger Bent Hansen til radioen.

Selvom inderne altså er speciallæger, må de på grund af danske regler kun arbejde som almindelige sygehuslæger de første to år. Derfor kan de ikke varetage de opgaver, som de er rekrutteret til at løse.
Og det får hårde ord med på vejen.

- Regionens embedsmænd gav det indtryk, at nu kom der 31 speciallæger fra Indien. Men det er løgn, for de er ikke speciallæger i dansk forstand. De har ikke en gang selvstændig autorisation til at virke som læge i Danmark, siger Lars Bolvig Hansen, der er formand for regionens overlæger.

Inderne arbejder under opsyn af overlæger, indtil Sundhedsstyrelsen giver dem den nødvendige autorisation til at arbejde som speciallæge. Det tager altså typisk to år

- Det har været kendt fra projektets start, at speciallæger fra tredjeverdenslande ikke kan få arbejde som speciallæge, før de har været gennem et forløb. Og ansvaret har den overlæge, der har fået tillagt det juridiske ansvar for dem, siger Jørgen Koch, der har stået for rekrutteringen hos regionen.

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

Amalie Dalby

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

Influenza vaccine

Ældre og syge får nej til influenzavaccine

COVID-19 LIVE
Supermarked

Nu gælder kravet om mundbind i supermarkederne

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker