Mandag drukner i regn

Resten af ugen bliver ok

Et kraftigt regnskyl vælter ned over Danmark i løbet af mandagen. Resten af ugen bliver dog mild og rolig, beroliger DMI.

Ugens vejr bliver ganske udramatisk og efterårsagtigt - en blandet pose bolsjer af solskin, regnbyger og milde temperaturer på omkring 15 grader i dagtimerne.

En gennemblødt oplevelse

Men først skal mandagen overstås. Og der venter en helt anderledes og gennemblødt oplevelse for de fleste danskere, som drister sig ud på gader og stræder uden praktisk selskab af regnjakke og paraply.

- Mandagen starter sådan set nogenlunde fredeligt, men udvikler sig nok til at blive ugens mest dramatiske dag, hvis man kan kalde det det, siger vagtchef Jørn Thomsen fra DMI, som sidder med de dugfriske prognoser tidligt mandag morgen.

- Vi har nemlig et forholdsvist kraftigt regnvejr, der skal op og passere landet, forklarer han. I løbet af formiddagen begynder det at dryppe i Sydvestdanmark, og regnen tager til og breder sig op over resten af landet, når dagen skrider frem.

Værst i eftermiddag

- Især i eftermiddag og i aften kan der komme forholdsvis store mængder regn. Jeg vil tro, at der kommer 10 til 20 millimeter, måske endda 30, inden det er overstået engang i nat, siger Jørn Thomsen.

- Det bliver regn og rusk og kun 10-13 grader, så det bliver en rigtig efterårsdag af den mere seje slags, tilføjer han. Ikke nok med det: Mandagen bliver også en temmelig blæsende en af slagsen, når vinden tiltager fra øst. Det blæser op til frisk til hård vind, og ude ved kysterne bliver det op til kuling, måske endda hård kuling, lyder prognosen.

Resten af ugen mildere

Men så kommer tirsdagen, og den ser knapt så vederstyggelig ud.

- Det vil føles helt anderledes og mere mildt i morgen. Det bliver  omkring 15 grader og ikke ret meget vind, siger

DMI-vagtchefen. - Resten af ugen bliver blandet mellem sol og byger og de der omkring 15 grader i dagtimerne og let til frisk vind. Det er mere almindeligt efterårsvejr, der er til at leve med, tilføjer Jørn Thomsen.

Selvom temperaturerne i den netop overståede weekend var nede og spøge omkring frysepunktet - lørdag morgen blev der målt en halv grads varme i Midtjylland - er der ikke udsigt til

nattefrost i den kommende uge.

Gudenaadalens Efterskole - Coronaudbrud

Stort smitteudbrud på østjysk efterskole: Flere elever i kø til coronatest

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet

Tequila og nogle typer håndsprits lugt kan forveksles

Derfor lugter håndsprit af tequila

Mette Pedersen Fødselsdepression

Mette frygtede at miste sin nyfødte søn: Efter 70 dage har hun fået hjælp

Genrebillede

Uenighed om vasketider førte til knytnæveslag