Sommerens største hjemrejsedag: Forvent tæt trafik på vejene

I dag er den sommerferiedag, hvor der sædvanligvis er allerflest biler på vejene. Det kan give udfordringer i trafikken

Sommerferien er ved at være ovre for de fleste danskere, og det betyder så også en tur hjem fra varmere himmelstrøg. En hel del vælger at drage hjemad i bil, og derfor forventer Vejdirektoratet tæt trafik denne søndag i tidsrummet mellem kl. 11-19.

quote Med så mange biler på vejene skal der ikke ske mange ophold som tabt gods, uheld eller lignende, før at trafikken bliver påvirket det meste af dagen

Rune Johansen, Vejdirektoratet

- I dag og næste søndag er de to største hjemrejsedage, hvor vi ser flest biler på vejene. Det er typisk fra omkring middag og til tidlig aften, at der er mest trafik. I Østjylland vil trafikken nok være tættest på motorvejen sydfra og så ved sommerhusområderne, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Rune Johansen, til tv2oj.dk.

Han forventer dog ikke voldsom kø nogle steder i det østjyske, men det kan hurtigt ændre sig ved de mindste afvigelser i trafikbilledet.

Må væbne sig med tålmodighed
- Med så mange biler på vejene skal der ikke ske mange ophold som tabt gods, uheld eller lignende, før at trafikken bliver påvirket det meste af dagen. Det så vi på Fyn lørdag, og i Østjylland er det især i den sydlige del af regionen i Vejle-Horsens området, at der hurtigt kan komme problemer, forklarer Rune Johansen.

Han opfordrer bilisterne til at have god tålmodighed og så måske ændre lidt på rejseplanerne.

- Hvis man kan vente med at køre hjemad til aftentid efter kl. 19, så vil det gøre turen en del lettere. Og så må folk ellers bare væbne sig med tålmodighed, lyder det fra den vagthavende.

De bedste råd, han kan komme med, er, at folk der rejser sydfra, og som skal over grænsen i hvert fald skal regne med 20-30 minutters ekstra rejsetid der, og så kan der selvfølgelig også ske yderligere forsinkelser andre steder. Og så er det som altid en god idé at holde øje med diverse trafikmeldinger.      

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden