Spil og få varme fingre: Emil og Mads opfinder gave til gamere

To iværksættere fra Aarhus går til kamp mod kolde fingre på tastaturer. En opfindelse, som kan hjælpe gamere og folk med eksempelvis gigt

Vi kender alle sædevarme og gulvvarme, der kan lune bagdel og fødder. 

Nu er der også varmeassistance på vej til de mange danskere, som får kolde fingerspidser, når de trykker på et tastatur.

Emil Frølund og Mads Sørensen fra Aarhus har opfundet deres helt eget varmeapparat, som med hjælp fra infrarød-teknologi kan opvarme tastatur og mus uden, at man brænder nallerne. 

Idéen til varmeapparatetet Envavo Heat Buff fik Emil Frølund og Mads Sørensen en dag, de sad og spillede det populære computerspil Counter-Strike.  De er begge ivrige gamere og i den forbindelse har oplevet på egen krop at fryse fingrene,  fortæller Emil Frølund til TV 2 | ØSTJYLLAND

- Mads har været professionel gamer og til store turneringer, har han set og selv oplevet, at mange får kolde fingre. Det går udover reaktionsevnen og præstationen. Han havde lagt mærke til, at mange brugte sådan nogle "klik-varmere". En slags varmepose, man kan aktivere, men de holder kun fingrene varme, når man holder ved den.

Produktet består af tastatur, mus og varmeapparat, som kan drejes, så det kan varme begge dele. 
Produktet består af tastatur, mus og varmeapparat, som kan drejes, så det kan varme begge dele.  Foto: pressefoto

Deres varmeapparat varmer med infrarøde stråler og sørger dermed for, at hverken tastatur eller mus bliver alt for varme. 

Til glæde for mange

Målgruppen er gamere, men allerede nu har de to iværktsættere også opdaget, at endnu flere kan få glæde af opfindelsen. De har blandt andet været i kontakt med virksomheder, som er interesseret i at købe varmeapparatet til deres medarbejdere og også overlæger der kan se et potentiale.

Varme i fingrene kan nemlig også gavne eksempelvis gigtpatienter.

- Vores opfindelse kan på ingen måde kurere nogle sygdomme, men måske kan den hjælpe nogen, understreger Emil Frølund. 

Emil Frølund og Mads Sørensen er begge 23 år gamle og har udviklet deres produkt under deres studie på Erhvervsakademi Aarhus, hvor de læser iværksætteri og innovation. Snart har de en prototype klar, og derefter skal de i gang med at indsamle penge via crowdfunding-siden Kickstarter.

I første omgang går de efter 10.000 dollars, som skal bruges på at sætte tastatur med varmer i masseproduktion.

TV 2 | ØSTJYLLAND har den forgangne uge kørt et tema om esport. Her har videoen om skolelæreren Morten Baden Sørensen fra Mårslet, som underviser i Counter-Strike, blevet delt flittigt:

 

idræt

30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Skærmbillede 2020-10-29 kl. 20.19.10

Mary mener mågekanoner kostede hendes hund livet – nu vil hun have dem fjernet

def_thumb,50_percent

Lars vil producere 500.000 mundbind i døgnet

julelys salling

VIDEO: I al hemmelighed blev Sallings julelys tændt

Brian Svenningsen 03

Store byggeplaner i letbaneby: Brians hjem kan ende i skyggen

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa