Ny skattefidus: falsk dagplejer

100.000 kr. i fradrag ved at skrive dagplejer på årsopgørelsen

En ny skattefidus breder sig i Østjylland. En fidus som kan indbringe 100.000 kroner om året: Ved at skrive på selvangivelsen, at man er dagplejer, kan man trække det enorme beløb fra i skat. Østjyllands Politi havde sidste år op mod 50 af den slags sager, skriver JP Aarhus.

Den særlige form for skattesnyd benyttes især i indvandrerkredse, og der er flest sager i Aarhusområdet, skriver avisen. I Østjylland registrerede man sidste år snyd af den type for omkring 4 mio. kr.

- Der var en bestemt persongruppe, som havde en masse fradrag for at være dagplejere, men hvor mange faktisk var kontanthjælpsmodtagere. De sager har vi i Østjylland haft 45-50 af i 2011, fortæller Per Jacobsen, faglig leder i afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi til JP Aarhus.

Hvis man bliver opdaget i den særlige form for skattesnyd vil man blive afkrævet restskat foruden en bøde på mellem 10.000-40.000 kr, oplyser Skat til avisen.

Skat har registreret ca. 40 bødesager i Midtjylland, hovedparten i Aarhus. Alle sagerne er rejst mod borgere fra Somalia, skriver JP Aarhus.

Myndighederne har mistanke om, at en kvindelig bagmand i Odense har været en central person, der har instrueret synderne i at gennemføre svindlen i en stor del af sagerne. Men politiet har angiveligt ikke haft ressourcer til at gennemføre en efterforskning af hendes tilknytning til sagen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi verserer i øjeblikket en lignende sag. Her står en 36-årig kvinde fra Letland bag, oplyser avisen.

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

Randers

Randers tæver tophold på udebane

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne

Eva Borchorst og Rabih Azad

Eva udfordrer Rabih i radikalt kampvalg: - Vi skal repræsenteres i hele kommunen

coronatest podning corona covid-19 visir

Basket-trup hårdt ramt af smitte

ny færgerute halmstad sverige grenaa stena line norddjurs

Færgefart i coronatid: Ny færgerute går langt bedre end forventet