Nu forlader de sidste skurvogne Nordic Waste
Fredag 20. december forlader de sidste skurvogne området ved Nordic Waste nær Randers.
Det oplyser Randers Kommune i en pressemeddelelse torsdag - på årsdagen for kommunens overtagelse af arbejde med at afværge en miljøkatastrofe i området ved landsbyen Ølst.
- Alle maskiner og materiel er afmeldt til 20. december. Det er klart, at vi hen over jul og nytår fortsat vil overvåge området, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.
Dermed er der ifølge kommunen nu styr på arbejdet med at standse jordskred og få styr på jorden, genetablere Alling Å og lave et system til at håndtere vandet.
- Vi er nu i en situation, hvor vi kan lave langsigtede tidsplaner, siger Jesper Kaas Schmidt.
Kort nyt
Her får du dagens østjyske nyheder i kort form. Vi opdaterer fra morgen til aften, hver dag. Du kan sende tips, billeder og video til tip@tv2oj.dk
Nu sejler aflyst færge igen
Torsdag morgen var færgen Ragna, der sejler mellem Mellerup og Voer nordøst for Randers, midlertidigt ude af drift.
Nu skriver Randers Fjords Færgefart på deres Facebook-side, at færgen igen sejler som normalt.
Den midlertidige aflysning tidligere på dagen skyldtes for meget vand, der gav problemer med at hæve broklapperne fra færgen.
Kendt tv-vært takker af efter 47 år
Det er de færreste, der kan prale med 47 års ansættelse i samme hus. Men en, der kan, er tv-værten og naturmennesket Jørgen Skouboe.
Efter 47 år - 15 af dem som vært på tv-programmet "Nak og Æd" - har østjyske Jørgen Skouboe nu valgt at sige farvel til DR. Hans exit sker til sommer 2025, hvor han går på pension.
- Det har været en svær beslutning, men jeg ser frem til at bruge mere tid med min familie, mine børn og børnebørn. Det er en ny fase af livet, som jeg glæder mig meget til, siger 72-årige Jørgen Skouboe til DR.
Jørgen Skouboe er opvokset i Råsted nord for Randers og fortsat bosat i Østjylland.
Huskøbere slipper for at betale afdøde sælgeres boligskat
Boligkøbere, som er endt med at betale boligskat for en siden afdød hussælger, kan se frem til at få penge tilbage - til næste sommer.
Til B.T. siger skatteminister Rasmus Stoklund (S) torsdag, at han til foråret vil fremlægge et lovforslag, så de huskøbere, som er i klemme, kan få tilbagebetalt den boligskat, som de uretmæssigt har betalt.
Sætter penge af til ny velodrom
Der er 900.000 kroner på vej til projektarbejdet med en indendørs cykel- og idrætsarena i Aarhus.
Pengene kommer fra afdelingen for Kultur og Borgerservice, oplyses det i en pressemeddelelse.
- Jeg er glad for at kunne give projektarbejdet med Aarhus-Hallen en hjælpende hånd. Aarhus er en by, hvor sport- og fritidslivet blomster, men hvor vi mangler forskellige faciliteter, siger Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice.
I alt skal der bruges 6,5 millioner kroner i projektudviklingsmidler, lyder det. Byrådet i Aarhus har truffet beslutning om, at der skal reserveres et areal til en velodrom i Kongelunden.
Elever samler ind til ny idrætsbane
På bare to måneder har elever fra SCU Campus Skanderborg samlet nok midler ind til en ny multibane.
Eleverne har kontaktet mere end 100 lokale virksomheder, lavet hjemmeside og indhold til sociale medier samt indhentet tilbud på multibaner.
Ideen til multibanen er opstået, fordi eleverne savnede et sted at være aktive i frikvartererne. Et sted, hvor de kan samles og have det sjovt på tværs af årgange og uddannelser.
Sømsø plages af rotter: - Det er helt ekstremt
Samsø plages af rotter. I hvert fald har kommunens rottefængere travlt ud over det sædvanlige.
- I de otte år, jeg har været ansvarlig for rottebekæmpelse på øen, er det her det værste år. Vi har aldrig oplevet noget lignende. Det er helt ekstremt, siger Tonny Sørensen, der er afdelingschef for Ejendomme og Veje i Samsø Kommune.
Ifølge Tonny Sørensen er der i år 535 rotteanmeldelser. På samme tid sidste år var der 335 anmeldelser.
Aarhus Havn omdannes til et kommunalt ejet aktieselskab
Byrådet i Aarhus Kommune nu har besluttet at ændre Aarhus Havns selskabsform fra kommunal selvstyrehavn til et kommunalt ejet aktieselskab efter ønske fra havnen.
Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
Der har været arbejdet på ændringen af selskabsformen i et års tid, og det sker efter anbefaling fra Aarhus Havns bestyrelse. Læs mere om det her.
Inviterer til tryghedsmøde efter knivdrab
I dag, torsdag, afholdes der tryghedsmøde i Reginehøj i det nordlige Aarhus. Det sker som følge af knivdrabet natten til søndag, hvor en 19-årig mand mistede livet.
Mødet er for beboere i området, og det afholdes af Boligkontoret Århus i Reginehøjs 'gamle varmehal' torsdag klokken 16.
I en skrivelse til beboerne i området oplyses det videre, at politiet også vil deltage i mødet, ligesom politiet de kommende dage også vil være til stede i området med sin mobile politistation.
Hurtigere genoptræning efter hjertesygdom
Borgere i Region Midt kan nu se frem til hurtigere genoptræning efter hjertesygdom.
Det sker på bagkant af en netop opdateret aftale fra 2016 mellem de midtjyske kommuner og Region Midtjylland. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.
Det betyder blandt andet, at færre patienter i fremtiden skal have lavet en arbejdstest på et hospital, før de kan komme i gang med genoptræning i deres kommune.
Kræftbehandling i Midt styrkes med millionbeløb
Kræftbehandlingen i hele Region Midtjylland får nu et løft med ekstra 24 millioner statslige kræft-penge, som regionsrådet netop har godkendt fordelingen af.
Den midtjyske kræftbehandling løftes med flere medarbejdere, nye arbejdsgange, ny teknologi og hjælp fra kunstig intelligens. Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen.
Det betyder blandt andet, at Regionshospitalet Randers får penge til at gennemføre 330 flere kikkertundersøgelser, og Aarhus Universitetshospital får penge til 21 forskellige tiltag - heriblandt flere operationer og strålebehandlinger.