Fisker bliver fiskehandler: - Vi hænger os alt for meget i torsk og rødspætter
Butikken Møllefisk i Bønnerup får ny ejer. Han er tidligere politiker og femte generations fisker og klar at udbrede de lokales kendskab til fisk.
Hans Fisker er fisker. Både af navn og profession. I 25 år har han fisket i de danske farvande - og i de 20 af dem med egen båd.
Nu er han klar til at overtage fiskebutikken Møllefisk og Havnens Røgeri i Bønnerup på Norddjurs og kan udover politiker og fisker af femte generation også tilføje titlen "butiksejer" til cv'et.
- Det er jeg rigtig glad for. Jeg glæder mig til at stå op om morgenen og komme i gang, siger Hans Fisker.
Vi hænger os alt for meget i torsk og rødspætter
Fiskebutikken, der har haft til huse på Bønnerup Havn siden slutningen af 00'erne, har hidtil været ejet af Klaus Dethlefsen, der nu overdrager nøglerne til Hans Fisker. Den tidligere ejer ønsker i stedet at fokusere på den fiskeeksport-virksomhed, han driver med sin bror.
- Det er slet ikke nyt for mig at være her. Jeg har været butikschef i tre år, så jeg kender til butikken og vores varer. Det er en stor passion for mig at sikre gode råvarer, siger Hans Fisker.
Vil lære lokale om andre fiskearter
Hverken Møllefisk, fiskeriet eller Bønnerup er fremmede for Hans Fisker. Passionen for friskfangede fisk løber nemlig i blodet.
Selv er Hans Fisker opkaldt efter sin oldefar, der roede fra Nibe til Bønnerup, hvor han slog sig ned som fisker, og i dag fisker hans far på 93 år stadig. Den årelange viden om fiskeri bliver ifølge Hans Fisker en stor fordel, når han overtager butikken den 1. juli.
- Det er lysten, der driver værket. En af mine ambitioner er, at jeg vil forsøge at lære de lokale at spise andre fisk og arter, end de er vant til. Vi hænger os alt for meget i torsk og rødspætter, siger Hans Fisker.
Ifølge den erfarne fisker handler det hele om tilberedningen af fisken og mindre om, hvad det er for en fisk, der serveres.
Også her kan han trække på erfaring. Som tidligere medarbejder ved en pandevirksomhed mener han nemlig at vide, hvordan fisken skal tilberedes, så den både ser godt ud og smager derefter.
- På vores Facebook-side viser og fortæller jeg om, hvordan fisken skal tilberedes. Det er både nemt og enkelt. Lange og brosme er nogle af de fisk, som meget få kender til, men som smager rigtig godt, siger Hans Fisker.
Hans Fisker overtager Møllefisk og Havnens Røgeri mandag den 1. juli. Om der bliver en næste sjette generation i "Fisker"-familien, som en dag vil overtage butikken, er endnu uvist.
- Det ved jeg slet ikke. Det må tiden vise. Lige nu håber jeg bare, at vi kommer til at få travlt over sommeren, og at flere forhåbentligt har lyst til at købe vores fisk, siger Hans Fisker.